Möss och Människor

11582 visningar
uppladdat: 2003-04-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Boken som jag har läst heter Möss och Människor, originaltiteln är Of Mice and Men och är skriven av John Steinbeck. John fick nobelpriset i litteratur 1962. När John var barn så bodde han på en bondgård i Kalifornien så därför vet han hur det är att leva som George och Lennie och kan då han berätta bra. Titeln är tagen av Robert Burns dikt med samma namn som boken.

Boken handlar om George och Lennie som är två lantarbetare som går från gård till gård och jobbar som drängar ungefär. På den nya gården säger George till Lennie att ligga lågt och inte skaffa dem några problem, men det är ganska svårt eftersom på gården bor en boxare som har muckat med Lennie ända sen han såg Lennie för första gången, och hans fru som kastar blickar till alla karlar.

George är en ganska kort och lite uppkäftig kille, som ofta hamnar i bråk. George är smart, det är en fördel för både Lennie och han själv. Han är även bra på att snacka sig ur krångliga situationer, han är inte stark men han är smart.

Lennie är väldigt efterbliven och kommer inte ihåg någonting som George berättar, men han är stark istället för smart. Det är ju också en fördel. Det är oftast Lennie som försätter de båda i de knepiga situationer som dyker upp i boken.

Boken utspelar sig i Kalifornien som ligger på USA:s västkust. Jag tänker mig att det är torr luft och mycket sand där dom är. När de jobbar på bondgårdarna så bor de i baracker med bara en säng och en liten låda över sängen som de kan ha sina ägodelar i. Boken utspelar sig på 1930-talet.

Boken är lättläst, och John berättar väldigt bra om de som är med i boken som är väldigt få och det är väldigt bra för då slipper man hålla reda på så många.

Budskapet med boken tror jag är att man inte ska döma någon på förhand, och tro så mycket om någon, även om man gör någon illa så kanske man inte menar det. Boken tar även upp rasismen i USA då man får veta att ”Niggern” bor i ett eget hus för att de vita inte vill ha honom i deras barack. Det tycker jag är bra att någon tar upp, John gjorde det tidigt också, för det var ju länge sedan han skrev boken.

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Möss och Människor

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-04-05]   Möss och Människor
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1917 [2024-03-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×