Eldens gåta

6 röster
13645 visningar
uppladdat: 2003-05-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Detta är en fortsättning på ”Eldens Hemlighet”, en hel skrämmande historia om Sofia och hennes familj. Hur de hade blivit jagade av banditerna från deras riktiga stad i Moçambique, hur hennes far hade blivit dödat och hennes syster Maria dog när Sofia och Maria trampade på en mina.

Sofia satte sig vid elden nu som hon alltid brukar göra. Lågorna var hot fulla men inte värma och vänliga som de brukade var. Hon visste varför, för att inne i mörkret på en sovmatta låg hennes äldre syster Rosa. Hon var svårt sjuk. Av alla syskona var Rosa den som Sofia älskade mest. Rosa var sjutton år, tre år äldre än Sofia. De var så vänliga mot varandra, de kunde nästan göra allt för varandra. T.ex. Hur Rosa kunde berättar om hur kärleken som hon hade varit med om. Då lyssnade Sofia och lade allt på minnet. Sofia såg in i lågorna och försökte förstå vad det var som var fel med Rosa. Hon blev sjuk ibland men, den här gången var det som om lågorna försökte berättar för henne om en stor olycka som låg framför dem. Hon blev rädd och till sist dog Rosa i Sofias säng. Hon hade lidit av den sjukdomen som överföras genom att människor har samlag med varandra. Det berättade hon aldrig för någon, fastän hon var mycket nära Sofia.

Jag anser att fortfattare har skrivit boken på många sättet i olika perspektiv. Boken talar om en familj som hade för lite tid och pengar till att sköta sina barn eller barnen, som hon tyckte hade blivit mogna nog för att sköta sig själv. Sofias mamma var en ensam förälder med många barn sedan hennes man hade blivit dödat av banditerna, då fick hon att jobba i flesta av sin tid för att stöda barnen. Medan hon är borta, är barnen hemma trodde hon alltid, jo det gjorde Sofia och andra syskon men inte Maria. Maria har alltid varit ute mycket ofta hon kom hem sent på kvällen och säger att hon var hos granne och läsa tidningen. När hennes mamma försöker vana henne tyckte hon att hon är mogna nog för att göra vadsomhelst, men till slut blev hon smittade av aids utan att hon själva känna till det.

Dessutom handlar en del av boken om ett samhälle med dåligt ekonomi och relation mellan de fattiga och rika som ibland kan leda till segregation. I Sofias stad är det mycket mer fattiga människor som bor kring dem. De som har pengar vill inte hjälpa de fattiga istället kunde de rånas deras makt.

Boken är full av olika händelser som påverkar mig mycket, en av vilken som är Sofias tankar. Jag är jätte imponerad och inspirerad av Sofias tankar. En ung människa som kunde tänka som Sofia kan absolut lösa vilkensomhelst problemet. Hon är en ung kvinna som aldrig ger sig. Hon är stark, modig och duktig. Fast livet består av mest saker man inte visste på förhand även om man planera det man skulle göra hände alltid något som var oväntat, men det bästa är att bara hoppas. Sofias aldrig trodde att Rosa kunde dog så ung de har alltid brukar planera hur de skulle leva när de blir stor men tidigt dog Rosa.

Rosa kunde inte dog av det sjukdomen tror jag, om hon hade berättat det för någon eller om hon hade lyssnat på vad hennes mor. Dessutom kan man tänka sig att det var en vanlig sjukdom men innerst henne var det inte det därför att det visade sig att det var en farlig sjukdom som döda människor steg e...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Eldens gåta

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2004-05-03

    den e fantastisk

  • Inactive member 2019-05-19

    , jo det gjorde Sofia och andra syskon men inte Maria. Maria har alltid varit ute mycket ofta hon kom hem sent på kvällen och säger att hon var hos granne och läsa tidningen. När hennes mamma försöker vana henne tyckte hon att hon är mogna nog för att göra vadsomhelst, men till slut blev hon smittade av aids utan att hon själva känna till det. (JAG TROR DU SKREV FEL, ROSA INTE MARIA kanske?)

Källhänvisning

Inactive member [2003-05-24]   Eldens gåta
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2155 [2024-04-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×