Flytta hemifrån

2 röster
16296 visningar
uppladdat: 2003-08-31
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Saker jag tog med hemifrån:


2 stycken tavlor 100 kronor

TV 700 kronor

Sängkläder 100 kronor

Stereo 700 kronor

Gardiner hemsydda 50 kronor


De två tavlor som kom med hemifrån hänger över min säng i min ”nuvarande lägenhet. TV-n som jag köpte hänger uppe vid taket på en hängare mellan köket och hallen. Eftersom att den hänger högt upp på väggen så besparar jag onödig skrymmande yta som en TV i vanliga fall brukar ta. Sängkläder har våran familj i överskott p.g.a. ett flertal arv, så därför så tog jag med dem hemmifrån. Som symbolisk summa tyckte jag det räckte med 100 kronor. Min stereo som jag tog med står i min bokhylla (bredvid soffan). Gardinerna är det ett fint mönster i olika färger på som både är tidlöst och passar i de flesta årstider.
Begagnade saker:


Nattduksbord 300 kronor

3 stycken tavlor 300 kronor

Bokhylla 400 kronor

Lädersoffa 3000 kronor

Ett soffbord i glas 600 kronor

sofflampa 100 kronor

10 stycken fina gamla tallrikar med tillhörande bestick 200 kronor


Nattduks bordet står bredvid sängen (så klart ). Det är ett handgjort bord som jag tyckte var rena klippet för den obetydliga lilla summa jag fick det för. Tavlorna föreställer olika motiv från Sverige förr i tiden. Mycket fina. Bokhyllan jag köpte är bra på många vis. Dels så delar den av ettan så att man får en privat del där man sover. Det är ju inte så trevligt att ha sängen mitt i vardagsrummet. Och dels så går den inte ända upp till taket så den släpper in ljus så att det inte blir så mörkt i sovrummet på dagarna. Lädersoffan var ganska dyr men värd sina pengar. Den större delen av min vakna tid hemma spenderar jag nämligen i soffan. Soffbordet i glas köpte jag för att jag alltid har velat haft ett. Det matchar bra tillsammans med min svarta lädersoffa. Sofflampan är en
ganska spartansk lampa. Det enda man behöver nämna om den är att den är vit. Tallrikar och bestick är ju en sådan sak som man använder ofta. Därför så är det viktigt att ha fina tycker jag. Det som är bra med de jag köpte är att de går lika bra att använda till vardags som till festtillfällen.Nya saker:

Dörrmatta från rusta 100 kronor

Badrumsmatta Från IKEA 100 kronor

Grundutrustning som jag fick av dig 1965 kronor.

TV-ställning att hänga TV-n i 300 kronor på SIBA

4 stycken Blomkrukor från IKEA 120 kronor.

Kökslampa IKEA 40 Kronor

Vardagsrums fotlampa IKEA 130 kronor.

Fönsterlampa IKEA 100 kronor.

Hallampa IKEA 300 kronor

10 stycken IKEA glas 40 kronor

Dammsugare Rusta 700 kronor

Sopborste + skyffel Rusta 100 kronor

Skurmopp med hink rusta 150 kronor

Matbord + 4 stycken stolar IKEA 2200 kronor

Säng med lådor under IKEA 1300 kronor

Läderfåtölj IKEA 1700 kronor

Vardagsrums-matta IKEA 250 kronor

Sänglampa IKEA 200 kronor

3 stycken bokhyllelampor 600 kronor


Mina artiklar från Rusta finns Det tyvärr inga bilder på. Men jag ska beskriva dem så bra jag kan. Hoppas du har överseende med detta.

Dörrmattan jag köpte ser ut som de flesta gör. Den är tunn och svart. Toalettmattan från IKEA tyckte jag var snygg och hade ett lite ”sportigt” utseende. Den var helt enkelt något som föll mig i smaken. Jag valde ”skolans” grundutrustning för den verkade ha med det vanligaste bassortimentet som man behöver, det var även ekonomiskt att köpa detta. TV-ställningen köpte jag ju som sagt för att det var praktiskt att inte TV-n skulle stjäla massa golvyta. Blommor och blomkrukor får ett hem att se mycket trevligare ut, både från utsidan och insidan. Blomkrukorna jag valde föll mig i smaken så de fick det bli. Kökslampan jag köpte är en helt ordinär men passar ganska bra med bord och stolar tycker jag.
Vardagsrums lampan som står bredvid soffan är snygg och samtidigt praktisk på så vis att den lyser upp hela taket och rummet blir ljust när det börjar skymma ute. Fönsterlampor gör stämningen mysigare när det är mörkt ute. Den lyser också upp rummet lite. Hallampan tycker jag var ganska dyr. Men den kunde jag kosta på mig, för jag köpte glas 10 stycken för bara 40 kronor. Jag gillar när det är rent och fräscht hemma hos mig så därför lade jag ned en ganska stor summa pengar på rengöringsartiklar. Men det är ju en engångssumma.
Materialet i mitt bord är björk. Jag tyckte det var fint och samtidigt var det tillverkat i björk så det skadar inga utrotningshotade växtarter. Sängen är samma material som bordet och stolarna. Det som är bra med den är att det finns utdragningsbara lådor där jag kan ”skuffa” undan saker som man inte vill ha framme. Den är också väldigt bekväm. Läderfåtöljen köpte jag i svart för att den skulle passa till min soffa. Vardagsrumsmattan är väldigt stor men fyller ut rummet på ett bra sätt. Eftersom att jag har lädermöbler så passar det svarta och vita mönstret i ”burrit” material bra som kompliment till dem. Den silvriga sänglampan var liten och smidig och en fräck design. Den var värd sina pengar.
Det svåraste beslutet under hela flytta hemifrån projektet var mitt köp av bokhyllelamporna. De tre kostade tillsammans 600 kronor. Men med dem så kommer ljuset i vardagsrummet att bil så perfekt det kan bli.


Slutsumman på alla mina artiklar blev 1695 kronorKommentar:

Jag tycker att det har varit kul att jobba med detta arbete. När jag fick veta att vi bara hade 17000 kronor att köpa våra artiklar för så tyckte jag att det var...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Flytta hemifrån

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-04-28

    fett fint arbete! :D

  • Inactive member 2005-10-07

    tycker att ditt arbete var fin

Källhänvisning

Inactive member [2003-08-31]   Flytta hemifrån
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2188 [2020-06-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×