Novell: Älgen

3 röster
13626 visningar
uppladdat: 2000-09-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Det var en tidig lördagsmorgon i slutet av oktober. Luften var kylig och marken frusen. Löven på träden hade blivit orangeröda och en del låg redan på marken i högar. Trots att vintern stod för dörren var det en idealisk dag att jaga.



Detta visste Sten Svensson när han på väckarklockans signal steg upp ur sängen klockan halv sex. Sten var mycket förväntansfull inför höstens första jaktdag. Trots att det var två år sedan han tog sin jägarlicens hade han aldrig lyckats sänka någon älg, men i dag hoppades Sten få sätta en kula i det ståtliga djuret. Till sin hjälp hade han familjens hundvalp Pluto, som visserligen inte var någon jakthund, men som skulle göra honom sällskap, om inte annat. Hans förberedelser var minutiösa och han tänkte inte låta någon futtig detalj spoliera nöjet för honom.



Innan Sten lämnade hemmet gick han in i sin dotter Klaras rum. Hans lilla ögonsten sov gott och med den bilden på näthinnan satte han sig vid ratten till sin gamla Amazon och drog i gång tändningen. Bilen hade varit honom trogen i över 25 år, men just i dag, av alla dagar, ville den inte starta. Han svor och försökte igen. Fortfarande död.



Efter en kvarts startförsök var Sten redo att kasta in handduken, men precis då brummade bilden i gång och han körde iväg mot skogen. Resan gick genom snårig skog och lerig terräng, men efter en halvtimme stannade Sten i en liten glänta och steg ur.



Han tog sitt gevär, sin ryggsäck och med Pluto i släptåg började han gå in i skogen. När Sten hade hittat en bra plats en bit in i skogen satte han sig ned och väntade. På jägarkursen hade han fått lära sig att man måste vara tålmodig och beredd på många timmar utan att någonting hände. Därför hade han dan innan köpt en billig kioskpocket som kunde fungera som tidsfördriv. Pluto var lika sprallig som vanligt, och Sten började tro att älgarna kanske skulle bli skrämda av den hoppande hunden.



Timmarna gick och inget spår av älg. Boken var nästan utläst när Sten plötsligt hörde prassel inifrån ett snår en bit bort. Han signalerade åt Pluto att hålla sig tyst, och det verkade faktiskt som om den lilla hunden förstod hans signal. Han kände sig som ett barn på julafton, samma pirriga känsla kom krypande och håret på benen började resa sig. Nu var spänningen extrem och Sten hade intagit högsta beredskapsposition med geväret mot axeln och kikarsiktet riktat mot busken.



Det var vad Sten hoppats på. En stor, elegant älgko uppenbarade sig cirka 50 meter bort. Han tog ett djupt andetag och lade pekfingret på den stålkalla avtryckaren. Just som Sten tänkte sänka älgen kom en till älg fram. Den var betydligt mycket mindre och han förstod att den var kalv till den stora älgen. Så fort han såg de båda djurens ömsesidiga kärlek kom han att tänka på sin egen fru och dotter. Detta blev för mycket för Sten. Skulle han döda en kärleksfull moder bara för att han själv skulle få ha lite kul? Nej, inte den här gången i alla fall, tänkte han och sänkte...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Novell: Älgen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2000-09-18]   Novell: Älgen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=222 [2024-03-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×