Håkan Hellström

1 röster
14737 visningar
uppladdat: 2003-08-31
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag tycker det har vart roligt att arbeta om Håkan Hellström dels för att han är en av mina favorit artister och därför att han är ganska aktuell med sin nya cd ”Det är så jag säger det” jag tycker han är bra för att han är väldigt speciell och verkar vara en kille som står för vad han tycker. Han har också väldigt bra låttexter som handlar om saker man själv kan känna igen sig i. På hans gamla cd ”känn ingen sorg för mig Göteborg” så tyckte jag att han spela lite mer rockigt än vad han gör på sin nyaste men båda är väldig bra enligt mig. Jag har för övrigt tyckt att det har vart ganska lätt att jobba om det här därför att det är någonting man känner för och får välja ganska fritt inom musik vad man ska arbeta om. Håkan Hellström kanske inte har världens bästa sångröst egentligen men när han sjunger så gör han det så bra att det blir bra. När han först släppte sin skiva ”känn ingen sorg för mig Göteborg” så tänkte jag att han bara var en sån artist som gör en bra låt och sedan aldrig kommer med en ny cd igen, men det visade sig att min teori var fel. Håkans låtar tror jag blir så bra bara för att han verkar sjunga med sådan inlevelse, som många andra artister saknar, och det gör han speciellt i två låtar tycker jag och det är ”När vi var 17 år” och ”uppsnärjd i det blå” som båda är med i ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” det sämsta med Håkan Hellströms cd skivor är att det inte är så många låtar på, men det kanske istället står för hans kvalité i dom övriga låtarna. Det fanns ju en låt på den senaste skivan som inte fick vara med på grund av någon artist som tyckte att den var för lik en låt som han hade gjort. Ja, ja det var i alla fall lite till bakrund varför jag valde att arbeta om Håkan Hellström

Håkan Hellström född 2 aprill 1976 i Västra frölunda som ligger strax utanför Göteborg.
Men idag så bor han i centrala Göteborg.Håkan Hellström inledde musikkarriären som trummis i bandet Broder Daniel, Håkan hoppade av bandet 1995, men det var inte det bästa han hade gjort precis… Två veckor efter avhoppet fick Broder Daniel skivkontrakt av EMI.Håkan börjar sedan trumma i göteborgsbandet "Honey Is Cool". Han var medlem där i två år. Sedan hoppade gitarristen i Broder Daniel, Johan Neckvall, av och basisten Theodor Jensen tar gitarren. Då passar Håkan på att gå tillbaka till Broder Daniel som basist.
1998 släppte Broder Daniel plattan "Broder Daniel Forever". Albumet blev en succé och tack vare filmen "Fucking Åmål" blev gruppen Sveriges egna Popstars! Vid början av 1999 så hörs ingenting längre från Broder Daniel lite senare så släpps Håkans solo album ”känn ingen sorg för mig Göteborg” Under sommaren 2000 så spelar Håkan på Göteborgskalaset och det är då folket började lyssna på Håkan sedan började P3 spela singeln "En vän med en bil". Den 16 oktober 2000 släppte Håkan singeln "ramlar", och det var då som karriären började ta fart på allvar. Han medverkade då i radioprogram och TV-program och började intervjuas av nästan alla stora tidningar.Albumet släpptes den 16 oktober 2000. Håkan har tilldelas två av aftonbladets Rockbjörnar, årets artist och årets album, med skivan "Känn ingen sorg för mig Göteborg".Han var även nominerad till 6 stycken grammisar: årets album, årets låt, åretsartist, årets pop/rock man, årets nykomling och årets text författare, Han fick dock bara en grammis, för årets textförfattare.Han sa i en intervju att det var det priset som skulle göra honom mest glad, efter som han fäster stor vikt vid bra låttexter. Håkan Hellström sjunger om mycket vardagliga saker som kärlek och sorg men även om andra saker som spårvagnar, fåglar, hundar och annat. Han skriver all text och musik själv och albumet är producerat av Mikael Illbert och Mattias Glavå. Håkan skriver all text på svenska, eftersom han säger att "man väljer det språk där orden faller bäst i munnen". Och det vore väl dumt om han skrev och sjöng på engelska, när han gör det så bra på svenska.
Det är nyskapande pop som gör en glad. "Uppsnärjd i det blå", "Magiskt men tragiskt", "Vi två 17 år " och "dessa himmelska dagar" är alla lysande låtar.
Den musik som betytt mest för Håkan är t ex låtar av The Smiths, Morrisey och Springsteen. Men han är influerad av många olika popgrupper och artister, även vissångare.
Håkan Hellström har precis släppt en ny skiva vid namn ”Det är så jag säger det som har fått var sin fyra av både Expressen och Aftonbladet, och av Nerikes Allehanda så fick han en femma högsta betyg för sin konsert på Frimis.

Bandet som hänger med Håkan under turnéer är Daniel Gilbert, Timo Räisinen på gitarr, Oscar Wallbom på bas, och trummorna spelas av Fredrik Sandsten.
Så här ser dom ut.
Några korta frågor och svar om håkan

Vinyl eller cd?
Svar: Vinyl

Bowie eller Dylan?
Svar: båda två

Askungen eller snövit?
Svar: Askungen

Spara eller slösa?
Svar: Slösa

Fest eller dans?
Svar: Fest

Samba eller pop?
Svar: Pop

Krone`r eller Loket?
Svar: Krone`r

Second hand eller NK?
Svar: Second hand
Hyrvideo eller bio?
Svar: Hyrvi...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Håkan Hellström

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-10-11

    När vi var 17 år??? du kansk

Källhänvisning

Inactive member [2003-08-31]   Håkan Hellström
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2226 [2022-08-12]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×