Karaktärer i hemsöborna

3 röster
40865 visningar
uppladdat: 2003-09-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Carlsson:

Redan från första början märker man vilken bestämd människa Carlsson är. Han hade redan bestämt sig att han skall få Madame Flod till att gifta sig med honom och skriva över gården på honom efter hennes död. Han har förmågan att alltid få rätt, om detta är ren listighet eller kunnighet det vet man inte. Carlsson är en hårt arbetande man som vet precis vad han skall göra och inte. Man märker snabbt att Carlsson är lite passiv mot Gusten, man märker också att han hela tiden ska visa sig bättre än Gusten, vilket inte är uppskattat. Något annat som är intressant är att så fort Carlsson kommer nära vattnet eller det blåser upp till storm håller han sig gärna nära Gusten. Under filmens gång ”rasar” även Carlsson och man får se hans svaga sidor det är när han blir förälskad i den underbara Ida som är ett rikemansbarn, förmodligen leker hon bara med Carlsson vilket han inte förstår, men det framgår inte direkt i filmen. Men den allra största förändringen med Carlsson under hela filmen är efter Madames död när ingen vill tala med honom och alla bara avvisar honom. De anser att det är Carlssons fel att hon dog vilket man kanske kan hålla med om till en viss del. Carlssons liv slutar i tragedi men synden straffar somliga med en gång.


Madaem Flod (Anna-Eva):

Madaem Flod är en kvinna som gör allt för att Carlsson skall upptäcka henne som attraktiv men det hade hon inte behövt anstränga sig för, han hade ju redan bestämt sig för att gifta sig med henne. Madaem är väldigt ”blåögd” och vill till en början blunda då Carlsson sårar henne, men vilken kvinna gör inte det? Man märker hela tiden att hon går ner sig mer och mer för hans skull. Jag tycker ändå att det största märkbara och viktigaste karaktärsdraget är att Madaem har ålders komplex och gör allt för att dölja det.


Gusten (Madames son):

Gustens visar tydligt att Carlsson inte är en favorit Han skyller allt ont som händer på Carlsson. Speciellt sin mors ”depression” vilket också är Carlssons fel. Gusten vill inte ta hand om gården han vill hellre vara ute och fiska på sjön vilket hans mor inte tycker om. Man kan se det från första början och säga att det var Gustens fel alltihop, hade han lyssnat och gjort som hans mor sa från första början hade Carlsson aldrig behövt komma till Hemsö. Men detta är bara en personlig tolkning, så som jag fattade att det var från första början. Jag funderade mycket på Gustens sexuella läggning, man får aldrig reda på den så som man får från de andra karaktärerna, det är aldrig så uppenbart. Men det som ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Karaktärer i hemsöborna

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2009-09-29

    Bra text

  • Inactive member 2009-10-19

    Varför tar du inte upp prästen på Hemsö som karaktär?

Källhänvisning

Inactive member [2003-09-18]   Karaktärer i hemsöborna
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2262 [2024-04-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×