Syfte: Att jämföra offentliga och privata vårdgivare utifrån deras motiv, utformning och användning av balanserat styrkort. Metod: Genom användandet av kvalitativ metod i form av telefonintervjuer utreder vi hur offentliga och privata organisationer motiverar, utformar och använder sitt styrkort. Teoretiska perspektiv: Vi har valt att presentera vår teori uppdelat på tre huvudrubriker; motiv, utformning och användning. Under dessa avsnitt behandlar vi först en mer generell teori kring balanserat styrkort, för att sedan inkludera en mer specifik teori kring balanserat styrkort i sjukvårdskontext. Empiri: I empiriavsnittet presenteras resultaten från våra intervjuer. Slutsatser: De offentliga och privata sjukvårdsorganisationerna uppvisar fler likheter än skillnader avseende det balanserade styrkortet, mycket på grund av den starka professionens inverkan. Den stora skillnaden mellan de privata och offentliga organisationerna som vi har kunnat utläsa är ändamålet med styrkortet, där våra resultat indikerar att de privata organisationerna använder sitt styrkort i högre utsträckning än de offentliga. För att uppnå maximal nytta av sitt styrkort måste man verkligen implementera och använda styrkortet i sin operativa verksamhet. Vi kan konstatera att våra privata fallföretag har kommit något längre i denna process.

1850 visningar
uppladdat: 2008-06-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Syfte: Att jämföra offentliga och privata vårdgivare utifrån deras motiv, utformning och användning av balanserat styrkort. Metod: Genom användandet av kvalitativ metod i form av telefonintervjuer utreder vi hur offentliga och privata organisationer motiverar, utformar och använder sitt styrkort. Teoretiska perspektiv: Vi har valt att presentera vår teori uppdelat på tre huvudrubriker; motiv, utformning och användning. Under dessa avsnitt behandlar vi först en mer generell teori kring balanserat styrkort, för att sedan inkludera en mer specifik teori kring balanserat styrkort i sjukvårdskontext. Empiri: I empiriavsnittet presenteras resultaten från våra intervjuer. Slutsatser: De offentliga och privata sjukvårdsorganisationerna uppvisar fler likheter än skillnader avseende det balanserade styrkortet, mycket på grund av den starka professionens inverkan. Den stora skillnaden mellan de privata och offentliga organisationerna som vi har kunnat utläsa är ändamålet med styrkortet, där våra resultat indikerar att de privata organisationerna använder sitt styrkort i högre utsträckning än de offentliga. För att uppnå maximal nytta av sitt styrkort måste man verkligen implementera och an...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Syfte: Att jämföra offentliga och privata vårdgivare utifrån deras motiv, utformning och användning av balanserat styrkort. Metod: Genom användandet av kvalitativ metod i form av telefonintervjuer utreder vi hur offentliga och privata organisationer motiverar, utformar och använder sitt styrkort. Teoretiska perspektiv: Vi har valt att presentera vår teori uppdelat på tre huvudrubriker; motiv, utformning och användning. Under dessa avsnitt behandlar vi först en mer generell teori kring balanserat styrkort, för att sedan inkludera en mer specifik teori kring balanserat styrkort i sjukvårdskontext. Empiri: I empiriavsnittet presenteras resultaten från våra intervjuer. Slutsatser: De offentliga och privata sjukvårdsorganisationerna uppvisar fler likheter än skillnader avseende det balanserade styrkortet, mycket på grund av den starka professionens inverkan. Den stora skillnaden mellan de privata och offentliga organisationerna som vi har kunnat utläsa är ändamålet med styrkortet, där våra resultat indikerar att de privata organisationerna använder sitt styrkort i högre utsträckning än de offentliga. För att uppnå maximal nytta av sitt styrkort måste man verkligen implementera och använda styrkortet i sin operativa verksamhet. Vi kan konstatera att våra privata fallföretag har kommit något längre i denna process.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-06-12]   Syfte: Att jämföra offentliga och privata vårdgivare utifrån deras motiv, utformning och användning av balanserat styrkort. Metod: Genom användandet av kvalitativ metod i form av telefonintervjuer utreder vi hur offentliga och privata organisationer motiverar, utformar och använder sitt styrkort. Teoretiska perspektiv: Vi har valt att presentera vår teori uppdelat på tre huvudrubriker; motiv, utformning och användning. Under dessa avsnitt behandlar vi först en mer generell teori kring balanserat styrkort, för att sedan inkludera en mer specifik teori kring balanserat styrkort i sjukvårdskontext. Empiri: I empiriavsnittet presenteras resultaten från våra intervjuer. Slutsatser: De offentliga och privata sjukvårdsorganisationerna uppvisar fler likheter än skillnader avseende det balanserade styrkortet, mycket på grund av den starka professionens inverkan. Den stora skillnaden mellan de privata och offentliga organisationerna som vi har kunnat utläsa är ändamålet med styrkortet, där våra resultat indikerar att de privata organisationerna använder sitt styrkort i högre utsträckning än de offentliga. För att uppnå maximal nytta av sitt styrkort måste man verkligen implementera och använda styrkortet i sin operativa verksamhet. Vi kan konstatera att våra privata fallföretag har kommit något längre i denna process.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=22722 [2024-05-10]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×