En studie av proteinsammansättningen i ölbryggningsprocessens olika steg

943 visningar
uppladdat: 2006-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Hur varierar proteinsammansättningen i ölet genom ölbryggninsprocessen och hur stor skillnad är det mellan kornmalterna. Syftet med mitt examensarbete var att se hur proteinsammansättningen förändrades under olika steg av en ölbryggningsprocess. Proteinsammansättningen delades in i 3 grupper: 1) albuminer och globuliner, 2) hordeiner och 3) gluteliner. Dessa protein jämfördes mellan 2 sorters malt för att se om någon skillnad kunde ses. Ölen bryggdes efter ett standardrecept för pilsneröl. Under ölbryggningsprocessen togs prover ut vid bestämda steg och tidpunkter. Proteinsammansättningen bestämdes genom analysmetoden SDS-PAGE. Resultat: visade att ingen synbar skillnad på proteinsammansättningen mellan malterna kunde ses. Proteinsammansättning i de olika stegen var däremot tydlig, albuminer och globulin...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: En studie av proteinsammansättningen i ölbryggningsprocessens olika steg

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-01-01]   En studie av proteinsammansättningen i ölbryggningsprocessens olika steg
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=24528 [2024-05-15]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×