Kofi Annan

8599 visningar
uppladdat: 2003-11-17
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Kofi annan föddes den åttonde april 1938 i Kumasi, Ghana. Kofi annan gick inte med FN förrän 1962.

FÖRFLUTNA:
Innan han gick med i FN studerade han teknologi och forskning i Kumasi. Senare studerade han ekonomi i Minnesota, USA .Kort därefter studerade han ekonomi i en högre nivå och fick senare diplom i ekonomi, teknologi och forskning. När han gick in i FN (1962) arbetade han som administratör och budget officer. Han började få högre ranking inom FN och år 1990, När Irak gick in i Kuwait blev Kofi annan tillfrågad av generalsekreteraren som ett speciellt uppdrag att ledde människor till sina hemländer (efter invasionen) från Irak och det var över 900 människor som skulle föras till sina hemländer.
Kofi annan ledde också den första FN gruppen som försökte förhandla med Irak genom att erbjuda sin hjälp till Irak. FN gjorde detta för att en del av försäljningen av olja skulle gå till medicin, mat M. M. Före han blev nominerad till generalsekreterare hjälpte han till med fredbevarande operationer som assisterande general. Två år senare hjälpte han till men han var nu två steg under generalsekreteraren. Under den perioden blev FN en mycket stor organisation, 1995 då det var den största tillväxten av FN. Det fanns över 70. 000 militärer, Personaler och invånare i FN. När han blev special generalsekreterare var han i det forna Jugoslavien för att övervaka Bosnien Istället för organisationen United nations protection Force (UNPROFOR) och det blev ersatt av multinational implementation Force (IFOR)
Som leddes av NATO (North Atlantic treaty organisation)
När han blev generalsekreterare (1996) ville han att världen skulle sammanhänga och då inriktade han sig på Afrika med tanke på deras underlägsna ekonomi, Svält M. M. Han hade många bra egenskaper när det gällde några politiska beslut som 1998 då Kofi annan insåg att Irak började låta militärer ta makten i Irak och det ville han stoppa för att han ville ha ett demokratiskt system i Irak. År 1998 blev han en hedersdoktor i lunduniversitet där han höll ett tal.
Han gjorde flera försök och förhandlingar i andra länder och han belönades med nobels fredpris, År 2001. För att han hade med sin organisation försökt att göra fred för jorden. Eftersom att han är generalsekreterare för FN ska jag skriva lite om dem. Kofi annan är också gift men en svensk som också hjälper till inom Fn hennes största problem är hiv/aids och har skrivit några böcketr om barn I världen


FN
FN: är en organisation som vill ha fred och vill att människor ska få sina rättigheter. FN hette innan NF och NF bildades 1920 och det var början till FN som bildades 1945 av 50 stater i San Fransisco. Nu har bara 5 länder vetorätt och 10 länder som röstats får en mandatid på två år och de får vara med i FN. Annars är det Kina, Ryssland, Frankrike, USA och Storbritannien som har vetorätt, med vetorätt menar man att det är de här länderna som står för besluten men alla länderna måste vara överens annars inför man inte ett beslut.
Fn vill ha fred i jorden och att människor ska få det bättre och man har gjort små organisationer som har hand om en sak som t.ex. unhcr(som står för mänskliga rättigheter ett annat är wto (handeln i världen)och det är små organisationer kan man säga som leds av FN. FN är en av de största organisationeri världen som vill ha mänskliga rättigheter och fred eftersom 51 stater bildade FN tillsammans. FN bildades med efter andravärldskriget och det bildades endast för att se till så att inget tredje världskriget skulle ske men idag har FN flera planer än det och har utvecklats och blivit en stor organisation nu är det inte bara krig de vill stoppa.

FN: s generalsekreterar...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kofi Annan

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-11-17]   Kofi Annan
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2454 [2022-12-07]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×