Karate - Kyokushinkai

7734 visningar
uppladdat: 2003-12-07
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Fakta
Karate är då främst en kamsport på slag, sparkar och blockeringar. Det finns många som tränar karate för motionens skulle och en del vill lära sig ett bra självförsvar. Karate do betyder då Tom Hands Väg och med ordet do ”väg” bevisar då att karate är inte bara mer än en sport utan det är en hel del livsstil. Det är ett av sättet att ”vandra igenom livet”. Riddarens ed kan betonas som i ”dojokun” alltså respekt, ödmjukhet och kampglöd. Det är det egenskaper som är det viktiga för en karateka.

Träningen
Varje gång man tränar så börjar man och slutar med hälsningar samt meditation som kallas ”mukuso”. En strikt disciplin krävs för hårda träningspassar för att från början läggs det mycket energi på att bygga upp utövarens styrka, smidighet, kondition samt kordination. Många känner och tycker att dom utvecklas mycket under den första terminen. Med vissa mellanrum så kan man prova så kallas gradering genom att visa upp sina kunskaper för en graderingsexaminator. På det sättet får utövaren högre grad och får möjlighet att träna nya tekniker och kator.

Kihon, Kata och Kumite
Kihon, kata och kumite utan dom skulle inte karate vara karate utan bara en vanlig sport med slag och sparkar. Kihon är då grundtekniker som oftast övas i luften stående i en traditionell ställning vilket bygger upp en bra styrka i benen samt det ger utövarens bra balans och smidighet. Kata är då en blandning av olika och flera grundtekniker vars är den äldsta formen av karateträning. Kumite övas ofta två och två för fri kamp. Man kan då träna allt från färdiga kombinationer som attack och försvar.

Kyokushinkai stilen
Kyokushinkai är då en karate stil som grundad av Sosai Masutatsu Oyama. Den är relativt ung stil men med rötterna i den traditionella karaten. Kyokushinkai är mest känd för sin hårda sparring. Som en ny utövare så är kontakten lätt och det blir allt mer duktigare på att öka kontakten. Trots den hårda kontakten till ligger karaten på samma nivå som boule gällande skador. Detta är enligt Folksams skadestastik. Det finns många andra karate stilar men skillnader mellan dom är inte oftast stor utan det kan handla om hur vissa tekniker ska utföras o.s.v. Några dom vanliga stilarna förutom Kyokushinkai är Shotokan, Goju ryu och S...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Karate - Kyokushinkai

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2003-12-07]   Karate - Kyokushinkai
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2509 [2023-12-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×