Ishockey

8477 visningar
uppladdat: 2003-12-07
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Egna reflektioner om ishockey

Man tror att hockeyn startade i Storbritannien tidigt på 1900-talet då man spelade golf på is. Skridskorna på den tiden var ett par skor som man satte fast ett par skenor under. Men tekniken ändras, idag finns det skridskor med pump som man pumpar upp runt vristen för att få bättre passform och yttersko av kevlar för att det ska hålla bättre.
Jag tycker att ishockey är den mest kompletta sporten, den har högt tempo som gör det roligare att se på, det är inte många matcher det inte händer något i, och att det är tillåtet att tacklas gör det ju inte tråkigare i alla fall. En annan sak som är bra är att inte vem som helst kan bli proffs som i t.ex. curling och biljard där det knappt krävs någon form av styrka överhuvudtaget, utan i hockey krävs det enorm fysisk kapacitet för att bli proffs.
NHL står för National Hockey League och är världens bästa hockeyliga. NHL är uppdelat i fyra divisioner, alla NHL´s lag (26 stycken) spelar mot varandra ett visst antal gånger plus att de spelar mot dem i sin egen division några fler gånger. De 16 bästa lagen går vidare till Stanley Cup som av många anses vara mest ärofyld av alla sorters turneringar.
Alla NHL-lag har ett eller flera "farmar" lag där de lite sämre spelarna spelar t.ex. Johan Hedberg som är en före detta Leksand spelare. Det finns många serier under NHL som "farmar" lagen får spela i t.ex. WHA, UHL, AHL och IHL.

Sveriges högsta serie är Elitserien men det finns en hel del serier under denna, närmast under är division 1. Division 3 är den lägsta serien här i trakten men i Stockholm och vid andra ställen med många hockey lag på litet område finns det även division 4. Lindesbergs hockey lag heter Lindlövens IF och divisionen de spelar i heter division 3 Örebro län men jag tror faktiskt att de kommer upp i division 2 till nästa säsong för de har spelat bra hela säsongen och ligger just nu på en kval plats till division 2.

Mitt favorit lag i Elitserien är självklart Leksand Stars. De var som bäst mellan 1965 och 1980 då de tog SM-guld år 1969, -73, -74 och -75, men sen dess har det inte blivit fler. De har även varit bra de senaste åren då de har vunnit själva serien flera gånger men sedan sabbat det i slutspelet.

Tre Kronor, som Sveriges hockey landslag heter, är just nu i japanska staden Nagano för att spela om ett OS-guld mot bland annat USA, Kanada och Finland. I år är OS extra speciellt för att alla NHL proffs får vara med som till exempel Wayne Gretzky, Peter Forsberg och Patrick Roy.
Kanada och USA är de största kandidaterna till guldet, men jag tror Sverige har en ganska bra chans att vinna ändå, men man får ju aldrig glömma bort Finland, Ryssland och Tjeckien.
Mitt största minne inom hockeyn är från 1994 och finalen mellan Sverige - Kanada i OS i Lillehammer då det stod oavgjort efter förlängningen och det blev straf...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Ishockey

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2004-05-11

    Jag älskar hockey, så din fors

  • Inactive member 2004-11-19

    Bra

Källhänvisning

Inactive member [2003-12-07]   Ishockey
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2526 [2023-03-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×