Syfte: Avsikten med denna undersökning är att tillföra kunskaper om utmaningar och problem vid användandet av Balanced Scorecard. Detta genom att dels kategorisera utmaningar som står omnämnda i litteraturen i ett antal problemområden och dels genom att undersöka om Besam Production har stött på dessa. Detta innebär att vi har för avsikt att testa teorin, vilket kommer att leda fram till att vi antingen bekräftar, förkastar eller utvecklar den. Metod: För att besvara uppsatsens syfte har vi använt en kvalitativ metod och en deduktiv ansats. De personliga intervjuer som ägde rum vid Besam Productions anläggning i Landskrona har varit semistrukturerade. Teoretiska perspektiv: Den teoretiska referensramen har inhämtats från våra studier i litteraturen, vetenskapliga artiklar och tidigare uppsatser. Kaplan och Norton, samt Lindvall, är centrala bidragsaktörer till den teori som läggs till grund för uppsatsens undersökningar. Empiri: I detta kapitel redovisas de relevanta data som insamlats främst från intervjun med ansvarig för Balanced Scorecard och från de fem intervjuer med avdelningsansvariga vid Besam Production. Slutsats: Vi har identifierat sex kategorier av utmaningar. Många av problemen som Besam Production har stött på är redan upptagna i litteraturen. Men vi har också identifierat problem som inte tidigare har beskrivits, såsom att det kan vara svårt att finna ersättare för nyckelpersoner för BSC som slutar och att mål för nyckeltal kan sättas för ambitiöst efter att punktinsatser genomförts.

2509 visningar
uppladdat: 2006-01-17
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Syfte: Avsikten med denna undersökning är att tillföra kunskaper om utmaningar och problem vid användandet av Balanced Scorecard. Detta genom att dels kategorisera utmaningar som står omnämnda i litteraturen i ett antal problemområden och dels genom att undersöka om Besam Production har stött på dessa. Detta innebär att vi har för avsikt att testa teorin, vilket kommer att leda fram till att vi antingen bekräftar, förkastar eller utvecklar den. Metod: För att besvara uppsatsens syfte har vi använt en kvalitativ metod och en deduktiv ansats. De personliga intervjuer som ägde rum vid Besam Productions anläggning i Landskrona har varit semistrukturerade. Teoretiska perspektiv: Den teoretiska referensramen har inhämtats från våra studier i litteraturen, vetenskapliga artiklar och tidigare uppsatser. Kaplan och Norton, samt Lindvall, är centrala bidragsaktörer till den teori som läggs till grund för uppsatsens undersökningar. Empiri: I detta kapitel redovisas de relevanta data som insamlats främst från intervjun med ansvarig för Balanced Scorecard och från de fem intervjuer med avdelningsansvariga vid Besam Production. Slutsats: Vi har identifierat sex kategorier av utmaningar. Många av problemen som Besam Production har stött på är redan upptagna i litteraturen. Men vi har också identifierat problem som inte tidigare har beskrivits, såsom att det kan vara ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Syfte: Avsikten med denna undersökning är att tillföra kunskaper om utmaningar och problem vid användandet av Balanced Scorecard. Detta genom att dels kategorisera utmaningar som står omnämnda i litteraturen i ett antal problemområden och dels genom att undersöka om Besam Production har stött på dessa. Detta innebär att vi har för avsikt att testa teorin, vilket kommer att leda fram till att vi antingen bekräftar, förkastar eller utvecklar den. Metod: För att besvara uppsatsens syfte har vi använt en kvalitativ metod och en deduktiv ansats. De personliga intervjuer som ägde rum vid Besam Productions anläggning i Landskrona har varit semistrukturerade. Teoretiska perspektiv: Den teoretiska referensramen har inhämtats från våra studier i litteraturen, vetenskapliga artiklar och tidigare uppsatser. Kaplan och Norton, samt Lindvall, är centrala bidragsaktörer till den teori som läggs till grund för uppsatsens undersökningar. Empiri: I detta kapitel redovisas de relevanta data som insamlats främst från intervjun med ansvarig för Balanced Scorecard och från de fem intervjuer med avdelningsansvariga vid Besam Production. Slutsats: Vi har identifierat sex kategorier av utmaningar. Många av problemen som Besam Production har stött på är redan upptagna i litteraturen. Men vi har också identifierat problem som inte tidigare har beskrivits, såsom att det kan vara svårt att finna ersättare för nyckelpersoner för BSC som slutar och att mål för nyckeltal kan sättas för ambitiöst efter att punktinsatser genomförts.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-01-17]   Syfte: Avsikten med denna undersökning är att tillföra kunskaper om utmaningar och problem vid användandet av Balanced Scorecard. Detta genom att dels kategorisera utmaningar som står omnämnda i litteraturen i ett antal problemområden och dels genom att undersöka om Besam Production har stött på dessa. Detta innebär att vi har för avsikt att testa teorin, vilket kommer att leda fram till att vi antingen bekräftar, förkastar eller utvecklar den. Metod: För att besvara uppsatsens syfte har vi använt en kvalitativ metod och en deduktiv ansats. De personliga intervjuer som ägde rum vid Besam Productions anläggning i Landskrona har varit semistrukturerade. Teoretiska perspektiv: Den teoretiska referensramen har inhämtats från våra studier i litteraturen, vetenskapliga artiklar och tidigare uppsatser. Kaplan och Norton, samt Lindvall, är centrala bidragsaktörer till den teori som läggs till grund för uppsatsens undersökningar. Empiri: I detta kapitel redovisas de relevanta data som insamlats främst från intervjun med ansvarig för Balanced Scorecard och från de fem intervjuer med avdelningsansvariga vid Besam Production. Slutsats: Vi har identifierat sex kategorier av utmaningar. Många av problemen som Besam Production har stött på är redan upptagna i litteraturen. Men vi har också identifierat problem som inte tidigare har beskrivits, såsom att det kan vara svårt att finna ersättare för nyckelpersoner för BSC som slutar och att mål för nyckeltal kan sättas för ambitiöst efter att punktinsatser genomförts.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=25917 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×