Fäll en tår med Claire!

4417 visningar
uppladdat: 2004-01-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Keyes, Marian, Vattenmelonen.- Stockholm: Norstedts, 1998
Claire som är 29 år och nyss har fött sitt första barn en dotter, ligger på BB i London, när hennes man kommer in, inte för att som nybliven pappa stolt få se sin dotter, utan för att säga till Claire att han lämnar henne för en annan kvinna! Claire flyr från London med sin lilla
flicka och med bara bebiskläder och blöjor i bagaget, till sina föräldrar i Irland. Där dränker hon sina sorger i alkohol och genomgår olika stadier av depression. Hon kan inte förstå hur James kunde lämna henne, och varför? De skulle ju leva hela livet tillsammans. Nu är hela hennes illusion krossad.

Efter ett par veckor i Dublin tar hennes syster Helen hem sin kompis Adam för att få hjälp med en uppsats. Claire känner sig klart attraherad av honom, men försöker förtränga det eftersom Adam både är yngre och "Helens". Men de träffas igen och attraktionen är ett faktum. Så plötsligt hör James av sig och är beredd att göra ett nytt försök - ifall Claire är villig att bättra sig. Han menar nämligen att det är hennes fel att han var tvungen att vara otrogen. Eftersom Claire vill rädda sitt äktenskap och låta dottern Kate växa upp med sin far så bestämmer sig för att åka tillbaka till London.

Marian Keyes berättelse blir verklig, för hon skriver i jag form, och det känns verkligen precis som om Claire pratar direkt till en. Läsaren blir en del i berättelsen, och det är tufft! M Keyes skriver väldigt målande och detaljerat, allt som händer får vi vara med om, vad de har på sig, hur saker och människor ser ut, hur det ser ut runtomkring.

Vattenmelonen är tragisk och humoristisk på samma gång. Det är lättsamhet och komik genom hela boken. Det är mycket självironi, ångestkänslor och dramatik som M Keyes har valt att spegla med hjälp av komik. Det är många härliga kommentarer och dialoger i boken. Ett exempel på detta är när Claires manlige vän beskriver upplevelsen av att ligg...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Fäll en tår med Claire!

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2004-01-23]   Fäll en tår med Claire!
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2646 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×