Marilyn Manson

9100 visningar
uppladdat: 2004-01-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Hur bandet Marilyn Manson bildades;

Allt började 1989 då den rastlösa journalistem Brian Warner, som på sin fritid ofta skrev poesi insg att han aldrig skulle bli poet. Ofta gick han till en liten klubb kallad Squeeze, där dom brukade anordna poesikvällar där man fick läsa upp poesin man själv hade skrivit eller hade i huvudet. Men varje gång han läste upp något han skrivit fick han höra att han var en urusel poet, och borde satsa på något annat istället. Det var många som rådde honom att börja med musik, eftersom de flesta tyckte att han hade en bra röst. I början bad han alla ta sitt pick och pack och försvinna, han skulle bli poet, så var det bara..
Efter månader med dålig poesi bestämde han sig att ge musiken en chans. Inte bara för att alla sa att han borde pröva sig på det, utan för att han själv lyssnade på mycket musik, all möjlig, och tyckte att texterna inte hade något budskap. Det var då han bestämde sig, ett nytt band skulle bli till, med bra låtar, och texter som hade budskap.
Redan dagen därpå hittade han en bandmedlem, Brian Tutnick, en basist. Några dagar senare kom även Scott Putesk med, han fick duga som gitarrist. Nu var det bara en synthare de letade efter, och istället för en trummis hade de tänkt ha en trummaskin. Tillslut hittade de även en synthare, Stephen Bier var namnet. Det enda som fattades för att bandet skulle kunna börja spela var att Stephen skulle köpa sig en ny synth, men när det skulle bli av, det visste ingen.

Brian Warner, hade tänkt skriva om sitt band i tidningen som han jobbade åt, men han tänkte att det skulle vara konstigt om han skrev om ett nystartat band som han själv startat. Därför hittatde han på ett artistnamn, det blev en blanding av skåderspelrskan Marilyn Monroes namn, och massmördaren Charles Mansons namn. De andra bandmedlemmarna följde hans exempel så Brian Tutunick blev Olivia Newton Bundy, Scott Putesk blev Daisy Berkowitz och Stephen Bier kallade sig Madonna Wayne Gacey. “Marilyn Manson and the spooky kids” fick bandet heta.

Deras första spelning var på Churchill´s Hideaway i Miami. Stephen hade inte hunnit köpa sin nys synth än, så de satte in en rsättare som hette Perry, för att göra som de andra döpte han om sig till Zsa Zsa Speck.
Det dök upp 20 personer på spelningen.
Efter den nästkommande spelningen som bandet hade blev Olivia Newton Bundy och Zsa Zsa Speck sparkade ur bandet av flera olika anledningar. Som bassist istället för Olivia Newton Bundy värvade dom Brad Stewart. Han tog sig namnet Gidget Gein. Även Stephen Bier fick gå med i bandet igen, trots att han fortfarande inte hade skaffat sig en synth. Så efter att han gått med i bandet igen satt han bara och lekte med tygdockor i ett hörn under spelningarna..
Under denhär tiden utan synth så hade de deras första riktiga spelning. Dom fick äran att spela som förband till NIN. Efter spelningen så blev sångaren i NIN, Trent Reznor och Marilyn Manson vänner. De höll kontakten i flera år efter den spelningen. Mansons band fick väldigt mycket stöd och hjälp av NIN. Det gjorde att bandet började utvecklas ordentligt.
Genom Mansons kontakter som journalist lyckades han få några av gruppens låtar spelade på den lokala radion.Det var nu folket gav bandet en chans, och gick på deras spelningar. Live var dom helt unika. Allt kunde dyka upp. På affischerna till spelningarna var det vanligt med texter som sa “Kill God” eller liknande. Oftast med någon bild med tjejer instänga i burar, eller fastkedjade med handbojor. Kläderna som användes var minst sagt fantasifulla. Manson kunde spela i en klänning som var helt i trasor eller i baddräkt samtidigt som han spelade upp Charles Manson ljudstycken. Madonna Wayne Gacey (Stephen, som tillslut skaffat sig en ny synth) kunde spela i ett litet stånd märkt "Pogo´s playground", Berkowitz, med sitt blonderade hår, iklädd klänning och med en cigarett ur mungipan såg ut att vara född som rockstjärna.
Det enda som felade i deras livespelningar var att de inte hade någon trummis, så det blev ju lite stelt. Men de var ändå mycket bra. Bandet insåg efter ett drygt år att det var dags att skaffa trummis, den enda som kunde komma på fråga var Fred Streitors Jr. Han hade något fel med sina ben, så det gjorde att han inte riktigt kunde hänga med ibland. Men det struntade Manson i, så Fred Streitors Jr. gick med i bandet under namnet Sara Lee Lucas.

Namnet Marilyn Manson and the Spooky kids byttes ut till Marilyn Manson efter 3 år. Det gamla blev alldeles för långt, och lät mer som ett tecknat barnprogram istället för ett hårdrocksband.
Det märktes snabbt att bandet blev mer seriöst taget efter namnbytet. 1993 så bjöd Epic Records upp bandet till New York. Där fick dom spela upp några låtar för Michael Goldstone. Detta ledde tyvärr ingen vart utan Michael skicka...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Marilyn Manson

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2004-01-23]   Marilyn Manson
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2648 [2024-06-21]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×