Tiden, filosofi

1 röster
9639 visningar
uppladdat: 2004-02-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Tiden?!

Nästan all fokusering i dagens samhälle är kring tid, allt kretsar till det. ”Man måste ringa först man måsta boka tid”, utan almanacka inget liv. Så här är det inte för alla men för många. Tid är till största del människans uppfinning, när man föds får man klockan stämplad på rumpan. Det kommer att prägla ens liv, det är svårt för mig att inte tänka tid som klockan eftersom man är så pass van vid att klockan är tid. Det är för mig lika svårt att tänka hur det känns att vara död, att inte finnas längre, som att glömma klockan. Jag tror att det finns tid men inte i den bemärkelsen som den moderna människan tänker den som, mitt ute i rymden så finns det ingen tid eftersom ingen ”behöver” den. I rymden finns troligen inget levande och det är bara mörker, där spelar det ingen roll. Men här på jorden där det är så mycket som hela tiden händer och förändras måste något slags väsen finnas för att hålla allt samman. Tid finns alltså men inte på det sättet som vi anser den vara, saker förändras och växer fram och sådan tar tid. Tid mäter förändringar, precis som du sa på lektionen har vi styckat upp tiden i allt mindre delar, på samma sätt tror jag att människan har fått allt att gå ”fortare”. Men om ingenting förändras eller inget växer fram finns inte heller tiden. I rymden kan i för sig planeter bli till eller stjärnor slockna, så tiden finns nog i rymden också men som sagt ”allt har sin tid”. Och det är något som jag verkligen tror på, allt har sin tid.. Klockan som vi har runt våra handleder mäter bara den moderna tiden, samhällets jagande tid. Inom oss har troligen alla sin tid, vissas tid går saktare och andra går fortare. Om alla och allt har sin tid så måste den även ta slut när människan eller växten slutar verka. Alla har alltså sin tid men jag tror att det även finns en gemensam tid, rymden har sin gemensamma tid och jorden har sin.

Sammanfattningsvis så tror jag att tiden bara finns i förhållande till något annat, men det finns inte bara en tid utan det finns lika många tider som det finns ting. Jag tror också att tiden är linjär, men alla tider tar inte slut. När min tid tar slut tar någon annans vid. Så egentligen beror det på hur man tänker, så jag uppfattar tid kan även kallas cirkulär eftersom den aldrig tar slut den bara byter ”ägare”. Om solen skulle slockna och jorden skulle sluta snurra skulle fortfarande tiden finnas om något levande fann...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Tiden, filosofi

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2009-04-20

    Bra arbete

Källhänvisning

Inactive member [2004-02-26]   Tiden, filosofi
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2763 [2023-03-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×