Harry Potter and the order of the phoenix

4371 visningar
uppladdat: 2004-05-16
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Jag har läst “Harry Potter and the Order of the Phoenix”. Den är skriven av J. K. Rowling och utgiven av “Bloomsbury” bokförlag.
Hela serien, på fyra böcker, handlar om en pojke som heter Harry Potter som vid 11 års ålder får reda på att han är en trollkarl! Hans liv hos mugglar familjen (mugglare = icke magiska personer) Dursleys, hans närmaste släktingar, har varit ett fängslat liv, där själen inte fått leva fritt.
Harrys föräldrar sprängdes i luften av en trollkarl, som har ett namn som nästan inga nämner, Voldemort. Dursleys som är de värsta mugglare som finns, har undanhållit sanningen för Harry. Istället har de sagt att hans föräldrar dog i en bilolycka, men när Harry får reda på att han är trollkarl så börjar livet ljusna.
I trollkarlskolan, Hogwarts, så får han många nya vänner, de som är hans bästa vänner heter Ron Weasley och Hermione Granger. Det visar sig att han är känd i hela trollkarls världen för att han överlevde när Voldemort försökte mörda honom tillsammans med hans familj.
Med hans vänner så upplever han många äventyr. I den boken jag läst så har Harry fyllt 15 år och har året innan sett Voldemort återuppstå, vilket är en stor fara för Harry eftersom Voldemort vill ta ut hämnd på honom.
Harry tycker att han blir orättvist behandlad av sina vänner när han bor hemma hos Dursleys under sommarlovet. Han får endast korta tråkiga meddelanden från Ron och Hermione, vilka oftast innehåller svag information gällande trollkarlsvärlden.
Tillbaka i skolan så händer det massvis med saker. Nästan alla i trolldomsministeriet försöker övertala resten av trollkarlsvärlden att Voldemort inte har återuppstått, de förnekar sanningen, följderna av detta är stora, många nya regler sätts i Hogwarts och andra inte fullt så trevliga lärare dyker upp.

Jag tycker boken var väldigt bra, vissa saker var väldigt gripande och man lever sig verkligen in i Harrys situation.
Alla som är så hemlighetsfulla i breven han får, Dumbledore som vägrar titta honom i ögonen, Sirius som tycker att Harry sviker honom, det verkar som om hela världen rämnar, och i vissa bekanta stunder blir man tårögd. Boken hade i sig väldigt bra och gripande handling, jag kunde inte lägga ifrån mig den en endaste stund.
Det är verkligen en bok man kan sträckläsa.

Joanne Kathleen Rowling är född 1965 och har sina rötter i Scottlands gröna landskap. Som liten var hon i det "osorterade" facket, varken populär eller särskilt idrottande. Hennes stora intresse var sagor och berättelser. Hon delade gärna med sig av dem till sina klasskamrater. Så som seden är skrev hon också mycket redan som barn.
Hon studerade franska på universitet, vilket inkluderade ett år i Paris. Efter examen jobbade hon på Amnesty International där hon arbetade med eftersökningar. Hon har även varit engelsklärare i Portugal, där hon även gifte sig och fick en dotter. Det blev dock skilsmässa några år senare, vilket också ledde till att hon flyttade till Scottland. I sin nya hemstad Edinburgh inleddes en ansträngande period i Rowlings liv.
Nyskild, arbetslös och utfattig kom hon till Edinburgh för att inledda sitt nya liv, med en tre månader gammal dotter i famnen. I dessa svåra tider ägnade hon sig åt det som hon tyckte bäst om - att skriva. Och det var just det hon gjorde, för på en tågresa mellan Manchester och London 1990 så blev tåget 4 timmar försenat, så då började hon skriva om en figur som hon hade haft i h...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Harry Potter and the order of the phoenix

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2004-05-16]   Harry Potter and the order of the phoenix
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2881 [2024-04-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×