Jörnskaka
4954 visningar
uppladdat: 2004-05-23
uppladdat: 2004-05-23
Inactive member
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare.
Kommentera arbete
150 g smält margarin
2 ägg
3 dl socker
Margarin, ägg och socker röres ihop.
2 tsk vanilinsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
3 dl vetemjöl
3/4 dl vatten
3/4 dl mjölk
Vanilinsocker, bakpulver, kakao, vetemjöl, vatten och mjölk tillsätts i den ihoprörda blandningen ovan och blandas till jämn smet. Häll smeten i smord och brödad form, grädda.
Under tiden kakan gräddas gör man glasyren.
Glasyr:
1 dl socker
1 tsk vanilinsocker
1 dl florsocker
1/2 dl grädde
1/2 dl smält smör
Blanda glasyringredienserna i en kastrull som värms upp under omrörning några minuter. Ta sedan av värmen och låt svalna.
När kakan är färdiggräddad och har svalnat smetar man ut glasyren över ...
...läs fortsättningen genom att logga in dig.
Medlemskap krävs
För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.Kontot skapar du endast via facebook.
Källor för arbetet
Saknas
Kommentarer på arbetet
Inga kommentarer än :(
Liknande arbeten
Källhänvisning
Inactive member [2004-05-23] JörnskakaMimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3008 [2024-03-28]
Rapportera det här arbetet
Är det något du ogillar med arbetet?
Rapportera