En Komikers Uppväxt

7 röster
30984 visningar
uppladdat: 2004-05-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
En komikers uppväxt är en bok som jag läst för ett år sen och tyckte om den jätte mycket. Jag har både läst den och sett filmen.

”Det han vill är att människor ska tycka om honom, att de ska prata om honom när han inte är där och att de ska beundra honom…” är ett citat ur boken som jag gillade.

För att vara ärlig så fick den här boken mig att bli tårögd. Jonas Gardell den berömda komikern, artisten och författaren är den som har skrivit ”En Komikers Uppväxt” och har lyckats mycket bra.

Nu ska jag berätta kort om vad boken handlar om.

Juha Lindström går i Sävbyholmskolan och är tolv år. Hans familj är inte normal direkt men är ändå nöjd. Jenny som är hans granne sen länge är inte särskilt poppis i skolan och inte heller Thomas vars mamma är tysk. Juha har ingen egen vilja när det gäller kompisar och gör allt för att få tillhöra de ”tuffa” även om det betyder att mista Jenny som han alltid sviker på många olika sätt. Juha och Stefan (en av de tuffa) ordnar en egen hippa där de bara bjuder de coola. Jenny och Thomas hor inte till dem förstås så Juha låter bli att ens nämna sin hippa för Jenny, för att inte såra henne men får ändå reda på det.
Att ha kalas när man går i 6:an är barnsligt men det vet inte Thomas mamma som bjuder in alla i klassen för att göra sin son glad men det går ingen vidare…

Det är en dramatisk men ändå en mycket bra berättelse om hur barn och ungdomar har det i samhället. Det är sanningen om hur barnen har det och jag tror inte att någon ännu har kunnat skriva på ett bättre sätt. Som ex. ”Det här kommer att bli så…mycket…stryk,” säger Lennart till Thomas. Många behandlar sina klasskamrater på det sättet men ingen märker det förrän det är för sent. Det grymma är att Jonas Gardell är liksom med i boken. Huvudkaraktären i boken är rätt lik Jonas till sättet också. Själva handlingen berörde mig på många sätt. Man spelar sig in i berättelsen och man kan se tydliga bilder som om det hände just nu framför ögonen på mig men jag kan inget göra.
I början kan den verka långtråkig men man kommer igång rätt snabbt och *Poff* så har du läst ut boken.

I boken förekommer det kursiv stil där Juha i vuxen ålder beskriver sina känslor och det gjorde boken ännu mer spännande. När jag nästan läste klart boken fick jag reda på att ”En komikers uppväxt” är en självbiografi av själva Jonas Gardell, att han försöker berätta om sig själv Juha = Jonas. ”Vakna upp, öppna ögonen! Du lever i verkligenheten, man ska inte vara blind hela sitt l...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: En Komikers Uppväxt

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2004-05-24]   En Komikers Uppväxt
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3127 [2024-05-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×