SlipKnoT

2 röster
22701 visningar
uppladdat: 2004-05-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Inledning

Jag valde att arbeta med Slipknot därför att när jag tänker efter så vet jag inte så mycket om dem. Trots allt så har jag lyssnat på dem ett bra tag nu. Jag har ju dock reflekterat deras texter innan men deras bakgrund visste jag inget om innan. Så i detta arbete kommer jag att ta upp reflektioner om deras texter, varför de beter sig som de gör på scenen och vad de menar med deras progressiva texter m.m.Fakta

Slipknot består av 9 medlemmar:

0 - Sid Wilson
1 - Joey Jordison
2 - Paul Gray
3 - Chris Fehn
4 - James Root
5 - Craig Jones
6 - Shawn Crahan
7 - Mick Thompson
8 - Corey Taylor

Alla i Slipknot bor i Iowa, USA, där de även kommer ifrån. Innan Slipknot bildades jobbade Corey Taylor i en porrbutik, han var även med i bandet Stone Sour. Paul Gray och Mick Thompson var innan Slipknot medlem i Body Pit. Shawn Crahan, Joey Jordison och Craig Jones var medlemmar förut i bandet Motividious.

Om man ska förklara varför de bär masker så menar de med maskerna att det förklarar bättre deras känslor, alltså hur de känner inuti sig. Varje medlem bär en egen mask och varje mask förklarar en känsla som de själva har kommit fram till. De tror att när de bär en mask visar de hur de egentligen är på insidan och vad musiken gör med de på insidan. Alltså att det är den ytliga sidan som blir på insidan och den egentliga insidan dyker fram som sker när man lyssnar på musiken.

Slipknots musik har gener; hardcore med inslag av goregrind och modern rock. Det är absolut inte metal eller hård rock som många tror att Slipknot är.

Syftet med Slipknot musik är kort att de vill förmedla sitt budskap världen runt och få fler människor att inse hur det egentligen är i vårat samhälle nu. Slipknot vänder sig inte till någon specifik åldersgrupp utan de vill nå ut till alla människor. Men flest ungdomar och folk mellan 15-25 lyssnar på Slipknot. Många tror att Slipknot är en musikstil som bara handlar om att banka skiten ur folk. Men det stämmer inte alls. Efter man har tolkat texterna så inser man att det inte stämmer alls.Analys av texterna

Låten My Plague handlar om att det är för mycket tjat om hur man ska se ut och vara. Man ska vara sig själv menar de. Texten; Kill you, fuck you, I will never be you, riktas till alla människor som inte är sig själva. Det är något som Slipknot verkligen tycker är viktigt, man ska vara sig själv. Meningen; I know why you plague me, menas att Corey vet varför de trackar ner på alla ”töntar”. Han vet att vissa får skulden för deras problem beror helt enkelt på popularitet. Meningen; I’ll reach in and take a bite of that shit you call a heart, menas att Corey är trött på deras tjöt och vill snart ta drastiska åtgärder över deras beteende. Han är helt enkelt trött på att de behandlar de flesta som skit. Och även så kan jag själv också känna över hur det är till exempel i klasserna i Sverige. Tyvärr handlar allt om att vara populär och inte sig själv. Folk mår dåligt över hur vissa människor tror de kan bestämma över andra och det måste ha ett slut. Alla är sin egen individ och detta vill Slipknot visa med låten My Plague.

The Heretic Anthem: Siffrorna 555 står för generellt för mänskigheten, siffrorna 666 är djävulens nummer och 777 är guds nummer. Detta är ungefär Slipknot sätt att visa att de inte anpassar sig för hur folk vill ha de. Det märks ju också väldigt tydligt på deras stil att klä sig. De bär ju inte precis det senaste från Gucci, de bär de som de tycker är nåt för dem. Corey vill även med låten visa att världen inte är oskyldig utan den är brutal och man får inte vara för blind för dess hemskheter.

Låten People=Shit menas att vi är våra egna fiender. Vi bryr oss bara om oss själva, hur vi ska klara oss bäst, hur vi ska få det bäst etc. De dödar dem själva och andra för att de inte vet vad som sker i den riktiga världen, de tänker bara vad som händer i politiken och allt som händer i median m.m. De gömmer oss bakom verkligheten. Människan är den första orsaken att jorden förintas och de hemska är att vi inte kan göra något åt det och det är det Slipknot menar med denna låten.

Låten Wait and bleed handlar om en man som drömmer att han ligger i ett badkar och blöder till döds från vristerna. Och sedan efter ett tag i låten blir det en vändning och man får reda på att mannen förstår att han inte drömmer utan att han verkligen ligger där i badkaret och väntar på att dö. Låten som är en av de kändaste är inte så populär bland de ”riktiga” Slipknot-fansen utan detta är mer en låt som gillas av dem som inte hört fler låtar av dem. De flesta av Slipknot-fansen tycker att den här låten är en av de mesigare sorten och därför gillas den inte så mycket.

Låten New Abortion handlar generellt att vi maggots ska hålla ihop så att vi kan överleva. Vi ska inte få bli hunsade mer. Vi ska inte bli nervärderade, vi är mycket mer än vad de populära ser. Detta kritiserar Slipknot i många andra fall med.

Om man ska sammanfatta alla texter så är Slipknots budskap att de inte vill bli dömda. De är sig själva och vill att alla människor ska vara sin egen individ utan att någon ska kritisera dem. De tycker även att ingen ska ser ner på någon annan och om de gör de så ska de verkligen ta åt sig av texterna. Det är fel att göra så och därför har Slipknot så starka texter för att de ska inse att alla inte är likadana.Slutord

Om man ska jämföra Slipknot med andra grupper och artister så slår de nästan alla med sin brutalitet. Om man har Britney Spears som ett exempel så är hon enbart en mainstream docka. Hennes texter, som ofta blir stora hitar bland folket, når ut till de flesta. Men budskapet som jag tycker är viktigast blir inte på samma sätt som med Slipknot. De har ett eget budskap och står för det med. Britney Spears skriver inte ens sina texter själv. Britney Spears skulle gå under om hon inte gjorde fler hitar. De hon bryr sig om är att tjäna pengar och ligga på hit-listan så många veckor som möjligt. Men hon är ju ändå så en lyckad artist i sig. Hon har nåt ut med sina låtar över hela världen men kanske på sätt som jag inte tycker ä okej. T.ex. att det handlar mycket om pengar. Om Slipknot ville tjäna pengar skulle de sluta direkt och börja med ”boy-bands”.
På scenen använder sig Britney Spears och många andra artister av noggrann planering av dans och mimning när de ska sjunga playback. Slipknot spelar själva och lever sig verkligen ut på scenen. De är ingen som säger hur de ska dansa på scenen. De gör som de vill men de har ändå så vissa gränser. De är kända för att vara brutala och det får inte gå överstyr. De har i många tillfällen knäckt näsben och andra kroppsdelar men aldrig publiken. Många, speciellt föräldrar, tycker att det här är helt oacceptabelt att de ska bruka våld på det sättet. Jag själv anser att det inte är det viktiga. Det är bättre att använda sin energi på andra ställen. Världen är mycket sämre och det är det som de borde kritisera i stället, precis som Slipknot vill säga med deras låtar.
Slipknot musik är ju sin egen stil och är därför väldigt svår att jämföra med andra stilar. Om man jämför med trance, hiphop m.m. Så är Slipknot totalt överlägset brutala. Visst det finns många andra band t.ex. Coal Chamber (som Slipknot även har spelat med innan) som är liknande och som på vissa nivåer spelar sin musik lika ”rå”.
Om man ska sätta Slipknot i ett musikhis...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: SlipKnoT

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

 • Inactive member 2004-06-06

  Där du har analyserat låttexte

 • Inactive member 2004-09-19

  Det är mycket möjligt att min

 • Inactive member 2004-12-23

  Fint arbete, men kan bli bättr

 • Inactive member 2005-01-10

  du fått låt analyseringarna fr

 • Inactive member 2005-07-14

  Hur kan ni var säkra på att ho

 • Inactive member 2006-08-13

  tack nu vet jag mer om slipkno

 • Inactive member 2007-10-23

  tach så mkt :D , nu vet jag yt

Källhänvisning

Inactive member [2004-05-24]   SlipKnoT
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3150 [2024-05-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×