Kalle Kolatom

8 röster
11150 visningar
uppladdat: 2004-07-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Nu så ska jag berätta om Kalle Kolatom och hans äventyr som han och andra atomer får vara med om.
Kalle lever i en koldioxidmolekyl i luften. Kalle sitter ihop med sina två kompisar Nina och Tina som båda är två stycken syreatomer.

En dag när kalle, Nina Och Tina är ute och glider med vinden med andra atomer såsom kväve och syremolekyler, så glider de över ett stort jordbruksfält. Kalle lade märke till att det var potatis som odlades långt där nere på marken, då vinden plötsligt bytte riktning från att åka rakt framåt till att börja glida ner mot potatisodlingen.

Potatisodlingen låg jämte en stor vulkan som var cirka 4000 meter hög. Potatisodlingen låg också jämte en by. Potatisodlingen var ganska skyddad med en vit vägg runt och ett fint nät över för att antagligen skydda odlingen mot fåglar och andra djur som skulle kunna tänka sig att gräva upp några potatisar och sedan sätta tänderna i dem.

Kalle, Nina och Tina flög sedan efter en liten stund nere vid marken bland potatisarnas blad. Sedan så flög de in i ett blad genom en av de öppningar som finns i bladen, för att alla viktiga ämnen för plantans överlevnad ska komma in där.
Kalle, Nina och Tina blandades sedan med vatten som sedan med hjälp utav solljuset blev till druvsocker som sedan bindes samman till en stärkelsemolekyl, som sedan skickades ner till potatisen.
I potatisen stannade Kalle, Tina och Nina som nu satt ihop i en lång kedja utav molekyler, ända tills en dag då Kalle vaknade efter en liten tupplur, utav att marken plötsligt hade började skaka. Kalle blev orolig eftersom marken började skaka ju mer tiden gick. Sen helt plötsligt så flög väggen iväg och in över potatisfältet så välde lava in över potatisplantorna.
Kalle låg i potatisen och kände hur alla molekylerna i potatisen trycktes ihop till en stenhård boll samtidigt som de såg stekhet lava och vit/svart rök skymma ljuset för himlen.
Alla kämpade i panik för att komma loss men det gick inte, utan det enda Kalle kunde höra var ropen från alla de andra molekylerna blev allt lägre och lägre ända tills Kalle tuppar av.

Nästa gång Kalle vaknar så har han förvandlats till olja genom att han under en miljon år har utsatt för ett sådant tryck, som sedan gjort så att han långsamt förvandlats till råolja.
Några dagar senare så kom ett hårt sug, ett sug som sög upp oljan till en stor tank. Därifrån fördes oljan sedan vidare till ett ställe där den raffinerades. Sedan så transporterades oljan som då blivit till bensin först med en lastbil sedan med båt över oceanen till fastlandet där Kalle sedan hamnade på en bensinmack.
Några dagar senare så fördes Kalle med ett tryck över till en bil. Det var ingen vacker syn som Kalle mötte när han kom in i bilens bensintank. Tanken var fylld utav kolsvart, trögflytande bensin som guppade runt när bilen kördes.
Kalle åkte sedan in i ett rör där han plågades med hög värme så att han förbrändes så att energin fick bilen att åka framåt. Sedan så flög Kalle...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kalle Kolatom

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2004-08-21

    Kemi är väl inte mitt starkast

  • Inactive member 2004-09-03

    Väldigt kul skrivet...barn i 8

  • Inactive member 2004-10-04

    kan dom inte göra om läroböcke

Källhänvisning

Inactive member [2004-07-23]   Kalle Kolatom
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3221 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×