Community Supported Agriculture (CSA) - en väg mot ökad uthållighet? : en studie av Ramsjö gård

1415 visningar
uppladdat: 2006-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Over the past one hundred years, there has been an increasing globalization and industrialization of the food systems. As a result, the distance between the production and the consumption of food has increased, both in time and space and in the minds of people. There is also an increasing concern for the environmental effects of industrial farming and the long distance transportation of food. Sustainable agriculture and efforts to build more sustainable food systems has emerged in opposition to the global food market. The definitions of sustainability usually include environmental, social and economical aspects. To build more localized food systems is seen as one way towards increased sustainability. Examples of local food initiatives are Farmer's Markets, food box delivering systems and Community Supported Agriculture (CSA). In CSA the consumers share the economical risks of farming with the farmers by buying a share in the yearly produce of for example vegetables and herbs from a farm. CSA creates a direct contact between producer and consumer and includes learning opportunities for both parts. In this study, the only CSA farm in Sweden, Ramsjö gård, is analyzed from a sustainability point of view. The main focus is on the contact between the farmers and the CSA members, and the learning and changes in purchase habits that is a possible result of the CSA membership. The methods used were a mail survey among the CSA members and a sustainability analysis of the farm. The results from the mail survey showed that the members of this CSA are quite similar to CSA members in general. They are generally well educated and belong to the middle class. A majority of the people answering the survey are women. There are many families with children. There was no statistically significant relationship between the degree of contact between farmers and CSA members and what the members had learnt from their membership. It was not possible to see any relation between if the members had learnt something from their CSA membership and if they changed their food purchasing habits. The sustainability analysis showed that the farmers perceived the social and environmental aspects of the...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Community Supported Agriculture (CSA) - en väg mot ökad uthållighet? : en studie av Ramsjö gård

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-01-01]   Community Supported Agriculture (CSA) - en väg mot ökad uthållighet? : en studie av Ramsjö gård
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=32467 [2024-05-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×