Mördare utan ansikte

2 röster
13701 visningar
uppladdat: 2005-02-03
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

En morgon 1990 upptäcker en bonde mitt ute i inganstans i skåne att hans grannar blivit brutalt mördade. Polisen, under ledning av kommisarie Kurt Wallander tar tag i dubbel mordet, men dom har nästan ingenting att gå på förutom att den mördade kvinnan sagt ”utländsk” precis innan hon dog och att mannen som blev mördad hade en argentisk strupsnara runt halsen, inget mer. Paret som mördades hade varit fattiga och inte hafft några fiender. Utredningen leder ingenstans tills en man som säger att han känt den mördade mannen dyker upp hos polisen. Han berättar att mannen levt ett dubbeliv och att han hade en stor förmögenhet som frun inte visste någonting om.
Kurt Wallander börjar snoka omkring och hittar mannens son, men han har som man får reda på i slutet av boken inget med mordet att göra.
Polisen jobbar övertiden med mordet och blir mer och mer trötta.
Man får en tydlig bild av Kurt Wallander som en stressig medelålders man som saknar sin före detta fru, Mona och sin dotter. Ibland måste han gå och sköta om sin pappa som börjar bli gammal så då får han jobba ännu mer.
Efter en månads intensiv spaning dör ledtrådarna ut, man har inte hittat någon misstänk och alltså inte kommit närmare lösningen. I detta skede blir boken rätt så tråkig, inget händer det bara upprepas ”I mars hände det ingenting. Inte heller i april eller maj, men sen i juli börjar boken ta fart på allvar igen. På några sommardagar tar de fasst två tjecker, som snabbt erkänner brottet. Det är i min mening bara tur att dom lyckas fånga mördarna, som inte hade något gemensamt med det mördade paret. Tjeckerna valde ut mannen när de råkade hitta hans kvitto och såg att han hade tagit ut en rejäl summa pengar från banken.

Boken är nog rätt så typsik för deckargenren, det börjar med ett mord, motivet är pengar som är det vanligaste motivet inom deckargenren. Efter mordet kommer det en intensiv utredning och sökande efter brottslingarna, och tillsist gripandet. Det lägs in några vilospår också för att boken ska bli ännu mer spännande. Boken har också vissa samhällskritiska inslag som t ex att flyktingar har för lätt att komma in i Sverige, dom kommer i princip in utan pass och sådant. Det som är mest spännande i boken förutom själva brottet är ju vilospåren för att man kommer ju att tro (eller jag gjorde det) att det är någon annan som har utfört dådet.

Boken var mycket bra, men slutet var lite ”klent” skrivet. Det var mest tur att dom fick tag på tjeckerna så jag tycker att slutet kunde gjorts bättre.Den delen i mitten också där det inte hände någonting var i mitt tycke också rätt så ”dåligt” skrivet.
Man får reda på rätt så mycket om polisarbetet, hur dom handskas med media, hur dom förhör folk och liknande. Polisyrket kräver nog att man har ett bra ”teamwork” annars skulle det inte fungera.
Boken kanske inte har så mycket besrkivningar men man får ändå en bra bild o...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Mördare utan ansikte

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-03]   Mördare utan ansikte
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3321 [2024-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×