Falun Gong

3 röster
21056 visningar
uppladdat: 2005-02-03
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Falun-Gong, även känt som Falun-Dafa är en mycket gammal form av något som kallas qigong. Qigong är ert österländskt sätt att försöka förädla sin kropp och sitt sinne genom mjuka övningsrörelser och meditation.
Falung-Gongs utövare kallar det de gör för "kultiveringsutövning". Med detta menas att ens hjärta och sinne förbättras genom att noggrant studera de universella principerna som baseras på sanning, barmhärtighet och tålamod. På Kinesiska heter det: Zhen Shan Ren.
Falun Gong har fem olika övningar:
1. Övningen Buddha sträcker ut sina tusen händer
2. Övningen Falun Stå-som-en-pelare
3. Övningen genomträngande och påfyllning av de två kosmiska ytterligheterna
4. Övningen Falun himmelska kretsloppet
5. Övningen att förstärka gudomliga förmågor
Det bästa sättet att lära sig dessa övningar är att gå till en övningsplats. Det finns tusentals övningsplatser runt om i världen där man får hjälp med att lära sig om Falun-Gong. Genom att gå in på t ex www.falundafa.org kan du hitta kontaktpersoner nära dig som du kan prata med om du behöver hjälp. Det är även bäst att man läser de två huvudböckerna Zhuan Falun och Kinesisk Falun-Gong, eller ser på videor om Falun-Gong. Alla aktiviteter inom Falun Gong är avgiftsfria och sköts av frivilliga.
Falun-Gong utövas av människor i alla åldrar, från olika kulture och med olika bakgrunder. Falun-Gongs anhängare säger sig få en bättre hälsa, mer energi och minskad stress när dem utövar Falun-Gong. De finner inre ro och känner sig helt enkelt bättre.
Måga undrar om Falun-Gong är en religion eller inte. Frågar man en utövare så säger dem att precis som inom de flesta religioner så har Falun-Gong en andlig tro. De tror att genom utövandet av Falun-Gong så blir man en mycket bättre människa och kan bidra med mer hjälp till samhället. Det är deras mål och så är det även inom religioner. På det viset är det likt en religion men dem tror t ex inte på dyrkan av en Gud etc.
Grundaren av Falun-Gong (eller Falun-Dafa) är en man vid namn Li Hongzhi. Falun-Gong är en urgammal metod som fram tills 1992 utövades i hemlighet, men Li Hongzhi är mannen som presenterade den till allmänheten. Li Hongzhu kallas ofta för Lärare Li eller Mästare Li som ett tecken på respekt från anhängarna. Han behandlas inte annorlunda (förutom att han kallas för Lärare och Mästare), och han vägrar ta emot pengar och gåvor från andra utövare av Falun-Gong. Han har sett till så att den kan utövas av vem som helst och han har vunnit många priser för sitt jobb med mänskliga rättigheter. Han har även två gånger blivit nominerad till Nobels Fred pris.
Falun Gongs popularitet växer snabbt och sprids från person till person. Fler och fler hör talas om berättelserna om mirakulösa hälsoeffekter och dess djupgående principer. Detta gör dem intresserade och folk ansluter sig till Falun Gong. Den utövas i fler än 60 länder världen över. 1999 uppskattades det att det fanns 100 miljoner utövare.
Det kostar inget att utöva Falun-Gong.

Förföljelsen av Falun Gong-utövare i Kina

Det är viktigt att veta att i Kina är man officiellt ateister, d.v.s de tror inte på Gud eller något av andlig natur. Allt sådant är bannlyst för det överensstämmer inte med den kommunistiska ideologin.
Vi i Sverige är vana vid demokrati och att ha åsikts och yttrandefrihet, men i Kina har dem det inte som vi har det i Sverige. Där tas inte deras mänskliga rättigheter på allvar. Något som är så självklart för oss är inte det för dem.
Den 25 april 1999 höll mer än 10 000 Falun Dafa-utövare en fridsam och laglig sammankomst i Kinas huvudstat Peking. Sammankomsten föranleddes av olika rapporter om att utövare av Falun Gong hade blivit utsatta för våld och trakasserier av kinesisk polis runt om i landet. Sammankomsten var fridsam och anhängarna till Falun-Gong ställde inte till med problem. När sammankomsten var färdig och anhängarna begav sig hemåt hade de nog aldrig förväntat sig vad som skulle ske senare.
När antalet utövare 1999 uppgick till 70–100 miljoner såg ledarskapet för kommunistpartiet detta som ett hot mot sin maktposition. Förföljelsen beordrades av den dåvarande diktatorn Jiang Zemin, som var rädd att förlora kontrollen över befolkningens hjärtan och sinnen.
Den 19 juli gjorde polisen razzior mot utövares hem och fängslade dem. Dagen efter blev Falun-Gong olagligt i Kina. Deras böcker och kassetter brändes och media som var kontrollerad av staten spred falsk propagande om Falun-Gong.
Det värsta är förmodligen att många anhängare har överlämnats till mentalsjukhus där dem tvångsmedicin...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Falun Gong

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-03]   Falun Gong
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3347 [2024-04-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×