Ängeln på sjunde trapsteget

4783 visningar
uppladdat: 2005-02-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Boken börjar med att föräldrarna gifter sig i New York. Sonen Frank föds och var 4 år gammal när föräldrarna bestämmer sig för att flytta tillbaks till Irland och staden Limerick.
I Limerick är det fattigdom som väntar. Frank berättar själv att det är et tunder att han klarat sig igenom barndomen i ”fattigdom, snacksalig, arbetsskygg, supig far, from, under kuvad mor som jämrar sig hela tiden, pompösa präster tyranniska lärare men det värsta var ändå fukten”. På Irland föds flera barn: Malachy, Michael, Alphonsus. Tvillingarna Euqene och Oliver samt syster Margret som dock avlider i barndomen. Frank har det inte lätt som äldste son. Han får ofta ta hand om sina syskon då modern inte orkade och fadern levde sitt liv på pubbar, osv.

De får flytta från den ena bostaden till den andra. En bostad har över- och undervåning. Undre våningen kan bara användas på sommarn då det står vatten här på vintern pga. att det regnar mycket på Irland på vintern och det då blev vått i undervåningen. Frank brukar ofta sitta i trappan upp till övervåningen, på sjundetrappsteget. Ängeln kom ju hit med lillebror Michael. Frank känner som att ängeln är där och berättar om allt som händer för ängeln, sådant som man inte kan berätta för mamma och pappa.
Andra pappor har åkt till England fått jobb och skickar hem pengar, så familjen känner sig nyrik. Men Franks familj lever i misär. Pappan tar då till England. Familjen flyttar till moster Aggie. Mamman blir sjuk. Pappan kommer hem ett tag men åker tillbaks till England. Första veckan kommer det pengar hem sedan hör man inget.
Vid 14 års ålder början Frank som telegraf bud på posten. Då mamman flyttat till herr Laman och efter dispyt flyttar Frank till morbrodern.
Sedan arbetar han åt fru Finucane, som har en affär, eftersom han kan läsa och skriva. Han skriver brev till kunder åt henne. Han får olika arbeten t.ex. på Eason & söner, ett kontorsföretag.
Vid 18 års ålder bestämmer han sig för att åka över till Amerika och pröva lyckan där.

Jag blev väldigt ledsen av att läsa boken. Vilket liv han levde i sin barndom. Och ändå kunde jag inte sluta läsa. I oför sig förstod jag att han måste ha fått ett bättre liv eftersom boken sålt bra. Tänk vad det finns mycket onda människor. De utnyttjar verkligen fattiga men det fanns några som hjälpte honom t.ex. mo...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Ängeln på sjunde trapsteget

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-11]   Ängeln på sjunde trapsteget
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3672 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×