New Ages

5310 visningar
uppladdat: 2005-02-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
New Ages anses av många vara en sekt, men dessa är bara inte på lästa ordenligt. New Ages är ett ”samlingsnamn” som vi människor själv satt och sätter på alla nya sätt att tro. Många tror att den känsloutlevande kristna rörelsen Livets Ord, den ”västerländska” hinduiska rörelse Hare Krishna och Scientologiska Kyrka är en del av New Ages. Men så är det inte.
New Ages är som ett smörgårdsbord av andlighet. Inom New Ages finns det inget eller ingen man måste tro på och tvärtom. New Ages handlar om den enskilda människan, du är i centrum, du är gud, du tror på det du vill och inte vill. Men det finns ändå vissa genen-samma näm-nare. Många New Ages-anhängare tror i alla fall på några av dem:

? Universum hålls samman av en kraft. Människan, djuren, planeterna och solen, allt bildar en odelbar helhet. Många kallar kraften för Gud.

? Varje människa är unik. Det är din plikt att utveckla dig och din själ så andligt som du vill, ger bl.a. tarotkort och meditation.

? Människans själ är odödlig. Vi lär oss en läxa i varje liv vi lever.

? Människan i sig är inte den intelligentaste varelsen i universum. Vi kan får hjälp med vägledning och annat från andar, änglar och va-relser från andra världar och dimensioner.

? Vi ska akta som för vetenskapen och materialismen, den kan leda oss in på fel väg.

? Vi står inför en ny tidsålder. Det är vattumannens tidsålder som sät-ter andlighet humanism och de kvinnliga sidorna i centrum.

Det finns så många olika vägar till inre harmoni, man måste hitta den eller de vägar som passa just en själv. Men bara för att du tror på en viss väg, misstror inte andra anhängare dig, utan inom New Ages stötar man varandra, oavsett hudfärg, bakgrund m.m.
Många olika undersökningar bland svenska bevisar att vi nu mer tror mer på det som folk vill kalla New Ages, saker som är övernaturliga och vidskepliga.

? Fler och fler tror på reinkarnation.

? En fjärde del av alla svenskar (mest bland unga) tror på besök från andra planeter.

? Var tredje tror att man kan får kontakt med dom döda.

? Hälften tror att man kan se in i framtiden.

I denna undersökning så var det bara 5-10% som ansåg sig vara kristna, alltså fler folk tror på New Ages-tankar än vad det är personer som tror på de kristna tankarna.


Meditation:

För 50 år sen var det inte många som visste eller sysslade med medi-tation. Men i dagens bullriga och hektiska samhäll är vi i behov av att finna lugnt, och det är hundratals svenskar som mediterar.
Den första och största meditationsrörelsen utvecklades av filosofen Maharishi Mahesh och heter TM, Trancendental Meditation. Eftersom Mahesh hade sitt ursprung i Indien har TM en hinduisk prägling men har anpassats till det västliga sättet att tänka och agera.
TM:s syfte är skapa mer koncentration och harmoni. Det görs genom att dagligen ge sig själv en tyst stund i ensamhet, då man genom en speciell teknik ”tömmer” sin hjärna på tankar och bekymmer.
TM har får mycket negativ kritik från olika håll, man påstår att medita-tion är en för djup teknik som kan skapa psykiska problem.

Stenhealing:

Det finns människor som är övertygade om att stenar har en sorts kraft som kan överföras till människan. Då pratar man inte om varliga stenar utan mer om kristaller och rubiner. Kristallernas kraft påstås kunna bota sjuka och hjälpa till att skapa inre harmoni och trygghet.
Innan man börjar använda en sten bör man tvätta den, och det göra man genom att tvätta den i salt vatten och lägga den i fullmåne-sken över natten. Om man ska köpa sig en nya sten är det bästa sättet att gå till en affär, som säljer sten, och hålla i stenen och känna ifall den ger någon kraft.
Ametistenen, som är mycket stark och renande, hjälper mot huvud-värk, sömnproblem och stress. Bergskristallen, en annan kraftfull sten, fungerar som en länk mellan människans själ och stjärnvärldens energi. Citrinen är en positiv och glad sten som är mycket effektiv mot deprition och hjälper till att ta fram det barnsliga i ägaren. Sen finns det en sten som hjälper en att hitta kärleken till sig själv och andra. Den heter rosen-kvarts.

Affirmation:

Affirmation är nästan samman sak som att intala sig själv något. Det hela går ut på att man dagligen upprepar en positiv mening om livet flera gånger t.ex. ”Jag mår bra, jag är lycklig”. Vid tillräkligt många upprep-ningar slå tillslut affirmatinen in och man mår bra och blir lycklig. Men en viktig sak att tänka på när det gäller affirmationer är att den måste alltid vara positiv, för vårat undermedvetna förstår inte ord som aldrig och inte. Så om man är rädd för något eller inte vill att något ska hända som t.ex. en bilolycka, ska man inte tänka ”Det får inte hända en olycka när de är ute och åker” utan istället tänka ”bilturen kommer att gå bra, dom är hemma snart”.

Horoskop:

Människan har genom alla tider fascinerats över stjärnor på himlen. Det var astrologin växter fram, den grundade av Babyloniska präster för 4000år sen. Atrielogerna påstår sig förutsäga en människas egenskaper och framtid genom att studera stjärnhimlen vid födelseögonblicket. Men påstår sig också kunna förutspå krig, jordbävningar och andra katastro-fer. Det är därför som gener...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: New Ages

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-11]   New Ages
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3690 [2024-04-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×