Kära Agnes

4 röster
15846 visningar
uppladdat: 2005-03-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Sätta boken i sammanhang

Håkan Nessers första debuttroman vad boken ”koreografen på Norstedts”.
Han fick bästa Deckarakademinpris för bästa svenska kriminalroman. Alla Nessers böcker handlar om brott och mysterier. Många av Håkans böcker är översatta till danska, estniska, tyska, norska och franska. Boken ”Kära Agnes” blev publicerad 2002 och är en deckarroman.
Jag tolkar boken som en mystisk och kanske till och med trovärdig berättelse. Boken får mig att tänka på misstagen som man gör i livet. Bland annat konsekvenserna genom att vara otrogen mot sin partner. Som är huvudhandlingen i ”Kära Agnes”.

Innehållsreferat

Agnes är huvudrollen i boken. Hon bor i Tyskland och har precis förlorat sin make Erich. Under Erichs begravningen stöter hon på sin gamla barndoms väninna Henny. Efter begravningen börjar Henny och Agnes brevväxla med varandra under en längre period. De skriver mest om vad som har hänt med deras gamla skolkamrater och hur alla runt om lever och vilka som har gift sig och skaffat barn. Efter ett tag kommer Henny med ett chockerande och oförväntat förslag till Agnes, som hon först inte vill gå med på men sen ångrar sig. Hennys man David har varit otrogen och hon vill få David mördad. När Agnes går med på förslaget att ta livet av David visar det sig att Henny inte alls ville åt David utan hon ville åt en helt annan person.

Framställningssätt

Språket som Håkan Nesser använder sig av är ytterst tydligt. Han skriver på ren och njutbar svenska. Boken är lätt läst och alla åldrar kan läsa den vuxen som barn. Det ända som är lite jobbigt finns i början av boken. När Agnes och Henny brevväxlar, då använder sig Håkan av en nutids form och dåtidsform vilket är lite svårt att uppfatta. Men efter ett tag blir det alldeles klart och tydligt när det gäller vad han skrev i breven.

Diskussion o värdering

Boken enligt mig var spännande och intressant. Jag läste ut boken på två timmar eftersom jag inte kunde lägga mig ifrån den.
Det bästa med boken är att den inte är förutsägbar vilket är ett plus i kanten för min del. Slutet var oförväntat och det var det jag gillade mest. Det är lite svårt att tänka sig att folk verkligen vill ta livet av...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kära Agnes

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2011-02-07

    Vad handlar boken om kommer Agnes att mörda David eller inte. Varför vill Henny att agnes ska döda ? snälla kan du svara på det här frågorna!!!!!!!!

Källhänvisning

Inactive member [2005-03-23]   Kära Agnes
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3738 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×