5min tal. vad som händer om man motionerar

4 röster
14154 visningar
uppladdat: 2005-04-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
okey vad är då kondition?
Konditionen är en beskrivning om hur bra din kropp kan bland annat, ta upp och transportera syre till cellerna i kroppen. En bra kondition kan fås genom att man regelbundet utsätter sin kropp för arbete som belastar kroppen och på så sätt att stimuleraras blodomloppet till att förbättra transporten av syre till cellerna och kväve ut till lungorna. När dessa faktorer har trimmats in och fungerar bra i kroppen kan man säga att man har en bra kondition.

okey hur påverkar det dig om du motionerar:
Hjärtat blir starkare och orkar pumpa ut mer blod och det gör så att vilopulsen sjunker och hjärtat får lättare att arbeta under vila, så dina vardagliga syslor blir lättare. Dessutom sjunker blodtrycket och blodcirkulationen stimuleras. Alla dessa effekter bidrar till att minska risken för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. Ämnesomsättningen ökar och kroppen blir bättre på att förbränna fettet.

Immunförsvaret förbättras och du får lättare att återhämta dig efter skador eller sjukdomar. stresshormonera i kroppen sjunker. Motionen ökar även blodgenomförseln vilket gör att musklerna rensas från olika slaggämnen och hjärta och hjärna får mer syre samt ökad kraft. det här leder till att Du kommer att orka mer på dagarna och du kommer att vakna mer utvilad på morgonen efter att du har sovit så bra på natten. du får även lättare att koncentrera dig. Endorfinhalten kommer också att stiga. men vad är endrofin ?

Endorfinhalten kallas ofta för belöningshormoner och utgör den grupp av hormoner i hjärnan som har störst positiv effekt på kroppen.
effekter som euforisk och lyckokänslor. Den verkar som anti-stress hormoner och det stärker även immunförsvaret genom att det stimulerar produktionen av mördarceller.asså antivirus.
den lindrar också smärta och påverkar vår vilja att sova, äta och dricka.
Endorfinen verkar också kunna dirigera hela nervsystemet genom att öka och minska hjärnans aktivitet så att kropp och själ hålls i balans.
den påverkar också vår känslighet för infektioner, stress, psykiska sjukdomar, hjärnans utveckling, sömn, tillväxt och åldrande.
Förutom vid träning så får man Endorfinen av att man skadar sig som att tex huga av sig armen. eller blir förälskad. Endorfinerna påverkar hjärnan på samma sätt som opiater asså morfin heroin å sånt, och om man är van vid väldigt mycket träning och inte får träna på ett tag så får man inte sin dos endorfiner vilket kan leda till olustkänslor vilket jämföras med en heroinmissbrukare som inte får sin spruta.

å så har vi ett annat ämne i hjärnan som stiger och det heter serotonin och är en signalsubstans som påverkar vår medvetenhet och fungerar som lugnande och ger belöningskänslor. serotoninen finns i läkemedel ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: 5min tal. vad som händer om man motionerar

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-18]   5min tal. vad som händer om man motionerar
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4083 [2024-03-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×