Folkpartiet Liberalerna

1 röster
7031 visningar
uppladdat: 2005-04-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Folkpartiet grundades år1934, men rötterna kommer från Frisinnade Landsföreningen som startades 1902. Därför firade Folkpartiet 100 årsjubileum år 2002.

Folkpartiet är ett riksdagsparti, valet 2002 fick Folkpartiet 13,3% av rösterna, detta motsvarar 710 312 röster. Även i Europa valet gick det väldigt bra, då 13,9% av rösterna gick till Folkpartiet. Maurit Paulsen, Cecilia Malmström och Olle Schmidt är namnen på Folkpartiets tre företrädare till Europaparlamentet.

Lars Leijonborg är det stora namnet för Folkpartiet, han är nämligen partiledare för Folkpartiet. Det blev han år1997. Lars är född 1949, han har vuxit upp i Stockholmsförorten Solna.

1971 blev Lars Leijonborg förtroendevald till ordförande för ungdomsförbundet FPU. Därefter avslutade han sina studier och tog socionomexamen 1974. Lars Leijonborg har haft en rad olika jobb tex. konsult och journalist.

Både i politiken och i yrkeslivet har Lars Leijonborg arbetat aktivt för förnyelsen av den offentliga sektorn. De politiska frågor som han har engagerat sig mest i är Skolpolitiken och mediefrågor och han var drivande i besluten om fri radio i Sverige. Lars Leijonborg är gift med Lotta Edholm. Tillsammans har de sonen Axel född 1996. Han har sedan tidigare en son med namn Pontus född 1975.

Folkpartiet Liberalerna är Sveriges liberala parti. Deras politiska åsikter är sammanbundna av en helhetssyn- liberalism. Respekt åt den enskilda individen är liberalismens utgångspunkt. Målet för folkpartiet är att alla ska ha frihet och möjlighet att forma sitt liv utifrån sitt eget perspektiv. Politiken ska inte vara ett hinder för Svenska folket - politiken ska ge förutsättningar.

Hela Folkpartiets politik bygger på att man ska styra sitt liv själv. Man ska t.ex. kunna få välja vilket sjukhus man vill gå till, det är inte statens uppgift att välja det, vilken skola man vill att sina barn ska gå i, om det så är en kommunal skola eller friskola. Allt detta och väldigt mycket mer ska var och en ta ställning till, man ska själv få bestämma, inte staten.


En av den viktigaste av Folkpartiets frågor är skolan.
Folkpartiet vill se en skola där varje enskild elev har makten över sitt arbete, och kan på ett demokratiskt sätt vara med och påverka vad man ska arbeta med.

Folkpartiet vill se högre lärarlöner, respekt i skolan för kamrater och personal, befogenheter för att skydda mobbade elever, tidigare betyg och fler betygssteg, fler speciallärare, bättre yrkes- och lärar lärningsutbildningar inom gymnasieskolan, bibehållna och ibland sk...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Folkpartiet Liberalerna

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-19]   Folkpartiet Liberalerna
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4099 [2023-12-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×