Religon och tro

5 röster
8618 visningar
uppladdat: 2005-04-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Egna tankar

Jag tror inte själv, för jag vill ha det bevisat att denne gud finns. Men jag tycker inte heller det är fel att tro, så de som gör det, de får fortsätta. Religion är ett kul tankesätt tycker jag, och igentligen så bestämmer de ju vad andra ska göra och tycka. T.ex vad är det för fel på kvinnliga präster? Det var förbjudet för väldigt längesen att vara kvinna, och präst! Jag tror inte, bara för att de som "gud" står för, står inte jag för! Det obeskrivliga tror jag på, det är lockande när det inte går att förklara. Att aldrig veta vad som väntar en, man lever i nuet, men kanske tänker tillbaka ibland, och framåt ganska ofta också. Men att tro, är inget måste, det har jag lärt mig! jag har klarat mig hela mitt liv, med att inte tro, "Gud" har aldrig varit någon för mig! Dem jag tror på, är mina vänner, de är mina egna "gudar"!


Ämnet

Jag har valt ämnet om varför man tror på gud eller Jesus. För det är något som jag tycker låter intressant när det gäller religion.
Jag har själv aldrig trott på det, jag vill ha en förklaring varför gud är ”Guden”, och förstår inte varför man kan offra sitt liv till någon som kanske är uppfunnet av såkallat ”guds son” Jesus. Folk säger att man är lyckligare för att man tror, är det så?
Är gud verkligen med en som alla säger? Jag tror lyckan kan vara för att man tror gud är med en, och man får lättare saker gjorda eftersom man tror han hjälper än med saker och ting.
Religion handlar om tro. Men tvingas man tro, är det verkligen tror man gör då?


Vet, kan eller tror

Jag förstår inte varför religion finns om man tvingar folk att tro, eller göra saker för religionen, religion är något man själv väljer att tro på.
För länge sedan tvingades folk att tro. Det började med att Jesus kom till livet, han var ”Guds son”. Han sa till sina lärjungar att lära ut gud ord till folket.
De sa att man kom till ”Paradiset” efter döden.
Alla fattiga började tro, på något som var bättre än det som är nu. Så växte religionen och innan hade kejsaren dödat alla som började tro, på ett eller annat sätt.
Men han kunde inte döda alla, det hann han inte med, så tillslut kände han att han kanske förlorar kejsarplatsen om han inte tror på gud själv.
Gud hade fått stor inverkan på folket.
Kejsaren tvingade sedan folk att tro, men är det rätt att göra bara för att man har makt?
Men kan man bevisa att de som trodde kom till ”paradiset”, har de någonsin funnits ett ”paradis”. Den som tror på gud, och hans eftervärld tror att det finns ett ”paradis” men vissa säger att vi lever i det, men jag vet inte, är man död så är man död.
De kanske kört med ”paradiset” som ett lockbete, vem vet?

Fakta

”Men den som inte tror på gud, har inget att tro på.”
Det låter ganska dumt. För det finns andra religioner och annat att tro på.
Det finns ingen ren fakta om varför man tror och inte tror. Det ska vara upp till en om man tror eller inte. Det enda jag kan göra för att få reda på information är att fråga vad folk tycker. Enligt väldigt många troende finns gud, men för de som inte tror, finns det kanske inte gud, gud kanske inte alltid är god.
Andra tror på annat, som jag gör, tror på något obeskrivligt.
Men ingen tycks veta om man har bevisat att gud verkligen finns eller fanns. Och det där med bibeln, som faktiskt inte är skriven av gud själv, utan av lärjungarna. Men stämmer allt i den, lite kanske har ändrats på vägen? Troende och inte troende säger mest att en del av bibeln har hänt, kommer att hända, eller händer just nu.
Att Jesus fanns är ganska vanligt att man tror, men om han var ”guds son” eller kunde gå på vatten, är upp till var och en.
Efter döden kommer man till himlen, tror man, men gör man det? Lycka, självförtroende, hjälp, en livskamrat, evigt liv, och kärleken är en del av vad gud skänker dom troende. Men gör han det? Eller växer självförtroendet när man tror att man vet att gud finns där.
Evigt liv, har man det så undrar jag varför ”paradiset” finns, eftersom troende lever hela tiden, eller bara föds på nytt i en ny kropp eller något?
Jorden, som alla lever på, vem skapade den? Var det gud eller Big bang som skapade den, eller den kanske redan fanns där. Ingen vet, men om det var Big bang som skapade jorden, hur kommer det sig då att det kom liv på jorden?
Man kan alltid tro att gud kanske skapade Big Bang men det finns annat trovärdigt med,
Det finns massor av varianter om hur jorden och liv på jorden blev till.
Gud, om han finns, så måste han inte vara god.
Ett exempel är Noaks ark. En hona, och en hane av varje djurart, sedan en man och en kvinna, resten lät gud dö av vattenmassorna.
Hur snällt är det? Men allt kan inte vara bra här i världen, hur hade den sett ut då?
Prästen säger så mycket, men hur mycket stämmer utifrån vad som egentligen hände?
Det är nog inget man kan få reda på, men väldigt många tror inte på vad prästen säger hela tiden. Så man får fortsätta lyssna på prästen och sedan bilda sig en egen uppfattning.
Allt är vad man gör det till eller så blir det något annat, kan man tänka. Men hur kommer man till ”paradiset”, finns den verkligen något sånt? Jag förstår inte hur man kan säga att man kommer till ”paradiset” när m...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Religon och tro

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-05-04

    Hmn... nu fick man nåt å tänka

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-19]   Religon och tro
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4103 [2024-03-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×