Digital-TV

5457 visningar
uppladdat: 2005-04-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Hur fungerar en digital box

En digital box tar emot digitala signaler Digitala signaler tar mindre plats på nätet och ersätter 4-5 analoga kanaler. Kanaler som ”kanal 5” kommer att ha sämre bildkvalité än tex. SVT. Det beror på att ”kanal 5” sänder från USA. USA använder ett annat Tv- system än vi i Sverige. Den digitala satellit TV:n har mycket större utvecklingsmöjligheter eftersom man kan få in många fler kanaler än i marknätet. En digitalbox tar emot digitala signaler från nätet med hjälp av en parabol eller antenn. En digitalbox är Ungefär som en video. Vissa digitalboxar är anpassade för att ta emot gratis kanaler och vissa har en liten lucka dr man kan stoppa in ett programkort så man får tillgång till fler kanaler. Signalerna består av ettor och nollor som sedan boxen gör om till bild och ljud (Dekoder).


Fördelar:

Med en digitalbox får man mer kanaler och bättre ljud och bild. Med digitalbox kan man också beställa filmer. På vissa digitalboxar kan man spela in program på hårddisken. De digitala signalerna är helt opåverkade av störningar. Det som också är bra är att man kan anpassa kanalerna till eget behov dvs. Att du kan välja vilka kanaler du vill ha. Det finns både nytta och nöje med digitalbox. Ex man kan se på både PPV (Pay-per-view). Då betalar man för en film som går utan reklam, ungefär som att hyra. Nytta är ex att det finns uppdaterat väder och nyheter hela tiden Man gör större plats för mer kanaler och det blir lättare att sända och bättre ljud och bild.

Nackdelar:

Det kostar mycket pengar och man måste ha ett kort som kan gå sönder. Även ifall man bara vill ha t.ex. SVT 1 och 2, Tv 4 så kommer det att kosta en slant. Det finns mycket att upptäcka med digital tv t.ex. Hur man kan förbättra nätet så att det inte är ”ur funktion” så mycket. Det är inte 100 % och det är vanligt med krångel i nätet och i boxarna. Man måste också skruva upp en stor parabol och då skall man upp på taket. Man kan få digital- tv via parabol och via kabel. Nackdelarna med kabel är att den har dålig kvalitet. Man kan också få alla kanaler med ett s.k. Piratkort detta är dock olagligt.


Övergång till Digital-tv

Den 10 april 2005 kommer vissa delar av Sverige att bara sända digitalt, och den 1 februari 2008 kommer hela Sverige att vara digitalt. Man måste skaffa en digitalbox för att kunna se på TV. Skillnaden på digital och analog är att digitala kanaler sänds i ettor och nollor och analog. Ifall man vill ha samma kanaler som man har nu får man ha 2 abonnemang eftersom t.ex. TV3 ägs av Viasat och kanal 5 ägs av SBS. Staten vill ha ett digitalt nät för att det kan utvecklas mer och att det får plats mer kanaler. 1 analog = ca 4-5 digitala kanaler. Jag kan inte skriva så mycket vad andra tycker men jag tycker att det är bra för att Sverige måste hänga med i Tekniken och att det får plats fler kanaler. Det som är en nackdel är ju att det kommer kosta mycket pengar men man kan komma undan hyfsat billigt ifall man köper en box utan en lucka för programkort. Då får man med, SVT 1, SVT 2, TV4, Barnkanalen och SVT 24. Digital överföring innebär att mer information, fler tv-kanaler,...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Digital-TV

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-04-21

    Ett mycket bra arbete......bra

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-20]   Digital-TV
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4143 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×