Fett drag i bamba!

2 röster
3242 visningar
uppladdat: 2005-04-21
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Många anser att fetma är ett samhällsproblem. Jag hävdar motsatsen.
Många andra länder har med gott resultat låtit företag gå in och ta över matserveringen på skolor och jag anser att Sverige bör följa detta exempel och kanske även dra det ett steg längre.

Varje demokratiskt lands utveckling är beroende av en frisk och välmående ekonomi och jag vill visa att just feta barn kan hjälpa oss att nå detta mål. Vilka företag har bäst kunskaper i att tillaga en fet och mättande måltid på kortast och mest effektiva sätt och samtidigt ha en god lönsamhet? Våra snabbmatskedjor såklart! Företag som Mc Donalds ,Burger King, och Sibylla har ett redan lönsamt och väl inarbetat koncept i att förse människor med snabbmat så varför inte utnyttja detta och dra det till vår fördel? Genom att låta företag som ovan nämnda få servera måltider på våra skolor så kan vi både tjäna tid och pengar.
Tid som eleven får till studier och pengar som gör vårt land rikt och välmående. Här följer några väl talande och tydliga exempel som kommer att stödja min tes. (för enkelhetens skull kommer jag benämna endast ett företag hädanefter och det är Mc Donald´s)

Mc Donald´s har kunskaperna, personalen, och kök nog att på en gång ta över verksamheten i våra skolmatsalar. Alltså krävs det inga dyra omstruktureringar eller ombyggnader. I dom fall där skolan inte har ett eget kök så kan man låta företagets egna logisktikavdelning leverera maten. Genom att låta företaget få annonsera fritt på skolorna så kan dom utan ekonomiskt bortfall subventionera måltiderna till en nivå så att eleven själv kan bekosta dom. Genom att låta eleverna själva betala så kan skolorna istället lägga dom pengar som skulle gått till mat på studiemattrial och högre lärarlöner. Mc Donald´s anställer den befintliga personalen i matsalarna som i sin tur får en chans att utvecklas i ett företag som ger sina anställda en god chans till en säker karriär.
Barnen på skolan får i sin tur en större valfrihet när det kommer till menyn.
Som det ser ut idag så äter ju barnen ändå inte maten i skolmatsalen utan springer till den lokala pizzerian eller ännu värre äter ingenting.
Med Mc Donald´s nya ”happy meal” har varje barn över 100 olika kombinationer att välja mellan. Hinner barnens föräldrar inte servera frukost innan skolan så har dom också tillgång till en mycket välsmakande ”frukostmeny”. Som mellanmål kan det serveras små delikata ”fruktpåsar” och ”pajer”.


Snabb mat är snabba pengar!

Men hur kan feta barn vara bra för vår ekonomi tänker du då?
Som alla redan vet är ett gott företagsklimat nyckeln till en stark ekonomi. Genom att låta företag få etablera sig på våra skolor kan vi räkna med många nyanställningar och mycket investeringar. Vilket företag drömmer inte om att få chansen att direkt vända sig till en ung och mycket köpstark generation?

Tänk er en ny, hungrig och välutbildad generation som högre upp i åldrarna fångas upp i utseendefixerings trenden där alla vill se ut som stjärnorna på MTV. Här har nu en helt annan typ av företag en gyllene chans att fånga upp våra ungdomar. Feta barn kommer att vallfärda till gymanläggningar och skönhetssalonger. För att inte tala om vilket uppsving som plastikkirurgin kommer att få.

Feta barn spenderar generellt mycket mer pengar än andra barn.
Dom spenderar mer pengar på datorprodukter, böcker, datorer, och spel.
Dom äter mer vilket i sin tur kräver en större produktion av mat. Mer producerande bönder och lantbrukare ger ett större EU bidrag. Mer pengar till bönderna leder till mer investeringar och nyanställningar. Helt klart en uppåtgående win-win spiral.

I takt med en växande (till storlek) befolkning så krävs det på sikt en rad olika åtgärder som alla kommer att generera nya arbetstillfällen. Hus och all dess interiör kommer att få göras i större storlekar. Bilar och andra transportmedel måste bli större och med tyngre fordon blir det nödvändigt att producera mer bränsle.


Men fetma är ju en sjukdom som kommer att belasta vårt redan ansträngda vårdsystem, säger vissa? Visst så är det men istället för att se det negativa i den utvecklingen så får man försöka se till dom positiva följderna. Pengakraftiga företag genererar mer skatter. Mer skatter genererar mer pengar till vård. Mer vård genererar mer arbetstillfällen. Mer arbetstillfällen genererar en mer köpkraftig befolkning och där är cirkeln sluten.

Man kan självklart debattera och ha åsikter om detta är moraliskt rätt eller inte, men i en värld där allt mer handlar om pengar och där barn ständigt utsätts för reklam av olika slag trots regelverk som sk...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Fett drag i bamba!

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-21]   Fett drag i bamba!
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4149 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×