Jesus från Nasaret

3 röster
10533 visningar
uppladdat: 2005-05-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jesus föddes i ett stall i Davids stad i Betlehem. Vid hans födsel kom en ängel och sa till dem:

”Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. Idag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni ska finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba.”

Jesus växte upp i staden Nasaret. När Jesus blivit ungefär trettio år gammal, träffade han en man som kallades Johannes döparen. Johannes döparen predikade om att Guds rike snart skulle komma. Vid dopet av Jesus hände det något märkligt. Guds ande sände ner en duva över Jesus och en röst sa: ”Du är min älskade son. Du är min utvalde.” Jesus hade då fått möta Gud. Efter dopet samlade Jesus tolv lärjungar omkring sig. De kom från olika delar av landet och hade olika yrken. De lämnade sina familjer och arbeten för att följa Jesus. Jesus och lärjungarna vandrade runt i områdena kring sjön Genesaret. De hjälpte dem som hade det svårt och tröstade dem som hade bekymmer. Var de än var så samlades det många människor runt omkring dem. Då brukade Jesus undervisa om Guds rike. Det gjorde han genom att använda enkla berättelser som kallas liknelser. Med sina liknelser ville han förklara det som var svårt att förstå. En av många liknelser handlar om senapskornet:

Jesus sa: ”Guds rike är som ett senapskorn, det är minst av alla frön när det är sås i jorden, men när man har sått det, växer det upp och blir större än alla andra kryddväxter. Ja, det skjuter stora grenar, så att himmelens fåglar kan söka skydd under dess skugga.”

Under sina vandringar gjorde Jesus flera underverk. Blinda fick sin syn tillbaka och döva kunde höra. Jesus väckte till och med döda. När folk fick höra saker som detta så började fler och fler människor tro att han var Messias som det judiska folket väntade på. Så småningom blev kritiken mot Jesus allt starkare. Jesus mirakel skrämde de judiska lärde och de blev upprörda över hans säkra beteende. Det dröjde inte länge förrän man fattade beslutet att Jesus skulle gripas och ställas inför rätta. Jesus visste att han snart skulle gripas. Därför samlade han sina lärjungar till en sista måltid. När Jesus delade ut brödet sa han: ”Tag och ät. Brödet är min kropp. Är det till minne av mig.” På samma sätt tog han vinet och gav bägaren till sina lärjungar och sa: ”Drick. Vinet är mitt blod. Drick det till minne av mig.” Den sista måltiden som Jesus åt med sina lärjungar kallas ”Den första nattvarden”.

Efter den sista måltiden gick Jesus och hans lärjungar till en park som heter Getsemane, där han greps av romerska soldater. Han fördes till Stora rådet som var judarnas högsta domstol. Den judiske översteprästen frågade genast. ”Du är alltså Guds son?” Jesus svarade, ”Du har själv sagt det”. Då var saken klar. Jesus hade hånat det som var heligt. Han dömdes då till döden. Men det Stora rådet fick inte döma någon till döden, så det fick den romerske ståthållaren göra. Jesus fördes då till Pontius Pilatus. Pilatus fann inte Jesus skyldig till något brott så folkmassan som var där fick då avgöra om Jesus skulle dömas till döden. De valde att döma honom till döden. Efter Jesus död på korset togs kroppen ner och lades i en grav i berget. En stor sten rullades för öppningen. På söndagen därefter gick några kvinnor till graven, men de såg ingen kropp där, m...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Jesus från Nasaret

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-05-11]   Jesus från Nasaret
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4239 [2024-04-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×