Resan till solens mittpunkt

3710 visningar
uppladdat: 2005-05-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
När jag hade passerat gasen som omger solen med min special gjorda rymdfarkost upptäckte jag en helt annan värld. Det fanns massvis av saker jag aldrig tidigare sett, och jag hoppades innerligt på att jag skulle förstå vad invånarna sade. Så att jag skulle kunna få veta allt om denna, för mig, nya och märkliga värld.

När jag klev ut ur rymdskeppet lade jag märket till att invånarna såg likadana ut som oss människor. Jag vet inte riktigt hur jag hade föreställt mig att de skulle se ut, men jag trodde inte att de skulle likna oss så pass mycket. Något som jag också lade märke till var de besynnerliga figurerna som kröp omkring på marken. Min gissning var att det var några slags husdjur, för att invånarna gick med dem i koppel. Ungefär som när vi människor går ut och går med en hund. Dessa varelser var ungefär en halv meter höga, de hade lång päls och i deras ansikten fanns två lysande ögon som var blod röda. Jag kände en ilning längst ryggraden när jag såg på dem och tackade Gud för att det inte fanns på jorden. När jag kände att jag hade studerat de underliga väsendena färdigt fortsatte jag min upptäcksfärd. Jag stannade vid nästan varje sak jag fick syn på och granskade det noga. Dels för jag ville komma ihåg så mycket som möjligt från denna resa, men också för att lista ut vad det var för någonting.

När jag hade gått i någon timme fick jag syn på den konstigaste byggnad jag någonsin sett. Det var runt med ett torn som pekade rakt upp i luften och det var svart som natten. När jag stod där och funderade över vad det kunde vara för någonting kom det massor av sol-människor. De drog med mig in i byggnaden och det lät som om de sa att jag var någon slags Gud. Som hade kommit från den andra sidan för att lösa alla deras problem och svara på deras frågor. De placerade mig på någon slags tron och gav mig en egendomlig stav. Hur jag än försökte förklara för dem att jag inte var någon Gud utan att jag kom från planeten jorden så förstod de inte, eller vägrade förstå. Så jag fick finna mig i att sitta i tronen och hitta på svar på deras frågor medan jag försökte komma på hur jag skulle ta mig därifrån.

När jag hade gett svar till flera hundra tusen människor, det var säkert inte så många men det kändes så, lyckades jag ta mig därifrån. Jag sprang det kvickaste jag kunde tillbaka till mitt rymdskepp och hoppades att ingen följde efter. Väl ombord på farkosten pustade jag ut och då slog det mig plötsligt att sol-invånarnas frågor hade varit desamma som dem vi undrar över på jorden. Så då för...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Resan till solens mittpunkt

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-05-11]   Resan till solens mittpunkt
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4256 [2022-07-07]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×