Märkliga berättelser om Buddha

1 röster
7114 visningar
uppladdat: 2005-05-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Sammanfattning av texten

Märkliga berättelser om Buddha, det är nog det bästa sättet att sammanfatta denna text på. Från att ha trott sig veta hur det gick till kring Siddharta Gautamas födelse får man nu nya historier att ta del av. Dessa berättelser är berättade om och om igen efter hans död, och det är mycket möjligt att de har blivit ändrade efter eget behag på dess väg. Det sägs att Siddhartas mamma, drottning Maya ska ha blivit gravid i sömnen när hon drömde att hon hade sex med en elefant. Detta låter osannolikt – likaså att han direkt efter sin födsel skulle ha sju steg, och för varje steg han tog sprängde en lotusblomma upp ur den torra marken.
Det är några av de historier som det berättas om i denna text. De mest osannolika sagor som ändrar på all tidigare uppfattning om Buddha. Det sägs att han ska ha varit speciell inte bara när han var liten utan de mest märkliga ting ska också ha inträffat den dag han föddes och långt innan det, allt med anknytning till honom själv. Vad detta är sant eller inte är det ingen som vet, men än idag berättas de mest fantastiska sagor om Buddhas liv, och det är nog en kamp i sig att få sitt barn att somna på kvällen, så vem vet, historien kanske ändrar sig från kväll till kväll, allt för att få den lille att somna…


Egna tankar och reflektioner kring ämnet

Jag låter det vara osagt om hur vida historierna stämmer eller inte, det kan som sagt ha förvrängts en hel del under den nu tvåtusenåriga period dessa sagor berättats. Någon sanning måste det dock ligga i det hela för jag tror helt säkert att det inte var av en slump att dessa märkliga ting hände kring Siddhartas födelse. Jag tror dock att människorna som återberättar Buddhas otroliga underverk gör det med glans för att få sin herre att skina med solen. Det faktum att han påstås vara klokare som åttaåring än vad hans gamle och vise lärare skulle vara tror jag stämmer. Man kan ha nått den maximala vishet och intelligens vid den åldern. Å andra sidan berättas det de mest fenomenala historier om vad Buddha kunde uträtta, så jag tror att man gör bäst i att ta det hela med en nypa salt.

I och för sig är det en tjusning att få höra berättelser av detta slag bli berättade för sig, när man vet att det bara är en saga, men jag kan tro att det har uppkommit en hel del förvirring när det gäller vad Buddha verkligen sade och gjorde bland människorna som dyrkar honom. Detta kan säkert ha gjort att människor blivit oense och knappt velat prata med varandra efter det, för jag tror att Buddha dyrkas som en gud och de flesta tror också på att han vill vara en sådan. Den vetskap buddhisterna vet med sig om att Buddha nått upplysningen tror jag spelar stor roll då de själva strävar efter att komma dit. Det jag menar är att Buddhas ord och verk är väldigt vikt...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Märkliga berättelser om Buddha

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-05-18]   Märkliga berättelser om Buddha
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4302 [2022-08-09]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×