Vilka åtgärder och resurser tar chefer till när det uppstår konflikt? : Undersökningen är baserad på sex intervjuer inom kommunalförvaltning.

2123 visningar
uppladdat: 2006-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
SammanfattningAtt hantera konflikter är något som många ledare/chefer står inför i sin yrkesroll. Mitt syfte med studien,har varit att visa vilka åtgärder och resurser dessa chefer tar till när de hanterar och löser konflikter, i de olika verksamheterna i den kommunala sektorn? För att kunna göra detta har jag med en induktivansats gjort en kvalitativ empirisk undersökning med hjälp av semistrukturerade intervjuer. Jag har intervjuat sex stycken chefer på olika nivåer, vad det gäller kön, ålder, och olika tid som chef för att få en uppfattning av hur de ser på konflikt. Detta har jag gjort för att identifiera de processer som sker vid konflikt och ge läsaren en förståelse av vad konflikthantering innebär både för oss som människor men också i form av arbetstagare och av chefer. Jag har sedan försökt förklara resultatet av undersökningen och sedan gjort en analys- och diskussionsdel, där jag tar upp möjliga orsaker till konflikt och hur dessa chefer löser dem när konflikten är ett faktum. Resultatet av undersökningen pekar på att det är extra viktigt att ha tydliga syften i organisationen när man har en styrning som fastställs genom politiska beslut, där lagar och regler ska följas. Många organisationer har dolda syften och kan därmed ha dubbla budskap, vilket kan leda till att den egna ideologin går isär med beslut som fattas. Därför är min uppfattning att ledarskap utan struktur och med undermålig kommunikation har...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vilka åtgärder och resurser tar chefer till när det uppstår konflikt? : Undersökningen är baserad på sex intervjuer inom kommunalförvaltning.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-01-01]   Vilka åtgärder och resurser tar chefer till när det uppstår konflikt? : Undersökningen är baserad på sex intervjuer inom kommunalförvaltning.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=43260 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×