Att vara närstående till patienter med Reumatoid Artrit – de närståendes behov och sjuksköterskans insats.

1328 visningar
uppladdat: 2007-09-21
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Reumatoid Artrit (RA) är en av de vanligaste folksjukdomarna, den är den mest kända av de olika reumatiska sjukdomarna. Det är en kronisk inflammatorisk autoimmun sjukdom. Att drabbas och få besked om en kronisk sjukdom som inte går att bota utan behandlas för att bromsa sjukdomen innebär en stor omställning i livet. Sjukdomen påverkar inte bara patientens livssituation utan påverkar även patienternas närstående. Vårdpersonal träffar många patienter och närstående både i öppen och i slutenvården. Genom att skapa god kontakt och relation mellan vårdpersonal och närstående kan vårdpersonalen förbättra situationen för patienter. Syftet med denna litteraturstudie var att belysa situationen för närstående till patienter med reumatoid artrit samt att med stöd av Watsons teori diskutera sjuksköterskans insats för att tillgodose de närståendes behov. Resultatet är grundat på tio vetenskapliga artiklar som analyserades med kvalitativ analysmetod. Analysen resulterade i tre kategorier som belyser de närståendes situation. Dessa utgörs av belastning, utanförskap samt informationsbrist. Det är viktigt att uppmärksamma de närståendes behov. I studien framkom vikten av att närstående får stöd, att erbjuda delaktighet, att bemöta närstående med respekt och att de känner sig sedda. I denna studie finns förslag om omvårdnadsinterventioner utifrån Watsons teorier. Delaktighet, stöd och information är en ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Att vara närstående till patienter med Reumatoid Artrit – de närståendes behov och sjuksköterskans insats.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-09-21]   Att vara närstående till patienter med Reumatoid Artrit – de närståendes behov och sjuksköterskans insats.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=44952 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×