Uppsatsens grundläggande syfte är att belysa revisorernas sätt att arbeta kring anmälningsplikten, samt hur denna praxis har utvecklats. För att undersöka huruvida denna utveckling skiljer sig från revisionspraxis generellt sett, jämför vi denna process med hur revisorernas granskning av lagervärdering har förändrats över tid. Vi har använt oss av en kvalitativ undersökning genom semistrukturerade intervjuer samt en induktiv ansats. Den teoretiska referensramen inleds med att vi behandlar revisorns roll i ett aktiebolag samt dennes brottsförebyggande funktion enligt anmälningsplikten. Vidare belyser vi begreppet praxis och de faktorer som påverkar utvecklingen av denna inom revision. En jämförelse görs av utvecklingen av praxis rörande anmälningsplikten respektive revisorns uppgift att granska lagervärdering. Det empiriska materialet är en sammanställning av intervjuer med en chefsjurist, tre representanter från revisorskåren, FAR samt EBM. En av de slutsatser vi kommit fram till är att revisorernas praxis, sedan införandet av anmälningsplikten, har utvecklats inom vissa brottskategorier av den ekonomiska brottsligheten. Detta har skett på väldigt kort tid, via rekommendationer och uttalanden från branschorganisationer samt avgörande i HD.

2078 visningar
uppladdat: 2006-01-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Uppsatsens grundläggande syfte är att belysa revisorernas sätt att arbeta kring anmälningsplikten, samt hur denna praxis har utvecklats. För att undersöka huruvida denna utveckling skiljer sig från revisionspraxis generellt sett, jämför vi denna process med hur revisorernas granskning av lagervärdering har förändrats över tid. Vi har använt oss av en kvalitativ undersökning genom semistrukturerade intervjuer samt en induktiv ansats. Den teoretiska referensramen inleds med att vi behandlar revisorns roll i ett aktiebolag samt dennes brottsförebyggande funktion enligt anmälningsplikten. Vidare belyser vi begreppet praxis och de faktorer som påverkar utvecklingen av denna inom revision. En jämförelse görs av utvecklingen av praxis rörande anmälningsplikten respektive revisorns uppgift att granska lagervärdering. Det empiriska materialet är en sammanställning av intervjuer med en chefsjurist, tre representanter från revisorskåren, FAR samt EBM. En av de slutsatser vi kommit fram till är att revisorernas praxis, sedan införandet av anmälningsplikten, har utvecklats inom vissa brottskategorier av den ekonomiska brottslighe...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Uppsatsens grundläggande syfte är att belysa revisorernas sätt att arbeta kring anmälningsplikten, samt hur denna praxis har utvecklats. För att undersöka huruvida denna utveckling skiljer sig från revisionspraxis generellt sett, jämför vi denna process med hur revisorernas granskning av lagervärdering har förändrats över tid. Vi har använt oss av en kvalitativ undersökning genom semistrukturerade intervjuer samt en induktiv ansats. Den teoretiska referensramen inleds med att vi behandlar revisorns roll i ett aktiebolag samt dennes brottsförebyggande funktion enligt anmälningsplikten. Vidare belyser vi begreppet praxis och de faktorer som påverkar utvecklingen av denna inom revision. En jämförelse görs av utvecklingen av praxis rörande anmälningsplikten respektive revisorns uppgift att granska lagervärdering. Det empiriska materialet är en sammanställning av intervjuer med en chefsjurist, tre representanter från revisorskåren, FAR samt EBM. En av de slutsatser vi kommit fram till är att revisorernas praxis, sedan införandet av anmälningsplikten, har utvecklats inom vissa brottskategorier av den ekonomiska brottsligheten. Detta har skett på väldigt kort tid, via rekommendationer och uttalanden från branschorganisationer samt avgörande i HD.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-01-18]   Uppsatsens grundläggande syfte är att belysa revisorernas sätt att arbeta kring anmälningsplikten, samt hur denna praxis har utvecklats. För att undersöka huruvida denna utveckling skiljer sig från revisionspraxis generellt sett, jämför vi denna process med hur revisorernas granskning av lagervärdering har förändrats över tid. Vi har använt oss av en kvalitativ undersökning genom semistrukturerade intervjuer samt en induktiv ansats. Den teoretiska referensramen inleds med att vi behandlar revisorns roll i ett aktiebolag samt dennes brottsförebyggande funktion enligt anmälningsplikten. Vidare belyser vi begreppet praxis och de faktorer som påverkar utvecklingen av denna inom revision. En jämförelse görs av utvecklingen av praxis rörande anmälningsplikten respektive revisorns uppgift att granska lagervärdering. Det empiriska materialet är en sammanställning av intervjuer med en chefsjurist, tre representanter från revisorskåren, FAR samt EBM. En av de slutsatser vi kommit fram till är att revisorernas praxis, sedan införandet av anmälningsplikten, har utvecklats inom vissa brottskategorier av den ekonomiska brottsligheten. Detta har skett på väldigt kort tid, via rekommendationer och uttalanden från branschorganisationer samt avgörande i HD.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=45330 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×