Matematik, språk och kultur. Hur påverkas matematikinlärningen av andraspråkselevernas kunskaper i svenska?

2042 visningar
uppladdat: 2007-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Bakgrund: Som blivande lärare har vi intresserat oss för varför matematik är ett svårt ämne för många elever. Vår egen erfarenhet av arbete med barn med invandrarbakgrund har gett oss en tankeställare när det gäller barn med matematiksvårigheter i allmänhet. Matematikundervisningen anpassas då helt naturligt efter deras förutsättningar. För att vi själva och våra läsare skall få bredare kunskap om språkets vikt för elevers matematikutveckling. Syfte: Syftet med examensarbetet är att undersöka en grupp invandrarelevers problem med matematik och deras lärares syn på problemen. Metod och material: Vi valde en undersökning med intervjuer. För att se invandrarelevers nivå i matematik genomförde vi själva diagnoser med elever i tre olika årskurser 1,och 3. Se bilaga 1. Vi har valt de elever som har matematiksvårigheter och vi har valt sex elever - två elever i varje klass och där har vi tittat på de olika faktorer som bidragit till deras inlärningssvårigheter. Vi kallade pojkarna (P) och flickan (F) Resultat: De resultat som framkommit under arbetet med diagnoserna och intervjuerna är av skiftande intresse. En del är självklara och dessa har inte på något sätt väckt vårt intresse för fortsatt analys, andra resultat har vi funnit intressanta att fördjupa oss i. Att komma till ett nytt land eller vara född i ett land där man inte har samma modersmål som undervisningen sker på, innebär många förändringar och mycket nytt som man måste lära och ta till sig. Som andraspråkselev måste man lära sig ett nytt språk och en ny kultur, samtidigt som det är viktigt att bevara sitt eget språk och sin egen kultur. Vårt arbete fokuserar på lärares roll och föräldrars roll, och på vad lärare och föräldrar kan göra för att dessa elever ska utvecklas. Både matematik och språk är basämnen och det är därför väldigt vik...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Matematik, språk och kultur. Hur påverkas matematikinlärningen av andraspråkselevernas kunskaper i svenska?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-01-01]   Matematik, språk och kultur. Hur påverkas matematikinlärningen av andraspråkselevernas kunskaper i svenska?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=48009 [2024-04-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×