Pojken som kallades Det

2 röster
7931 visningar
uppladdat: 2005-12-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
"Pojken som kallades Det"
av Dave Pelzer

"Pojken som kallades Det" är en sann berättelse av författaren, som beskriver sin egen uppväxt.
På 70-talet i USA växer pojken Dave Pelzer upp. Till en början lever han i en drömtillvaro tillsammans med båda sina föräldrar och sina två äldre brödrar. Hans pappa arbetar som brandman och hans mamma är hemmafru. Mamman har alltid tyck om att ta ett glas, men hennes drickande blir allt värre. Hon förvandlas snabbt från en snäll och trevlig mor till ett monster för Dave. Alla hennes problem väljer hon att skylla på sin yngsta pojke Dave. Daves vardag förvandlas till en mardröm. Han får olika sysslor som han på hennes bestämda tider måste vara färdig med. Om han inte hinner, blir han bestraffad. Till en början är bestraffningen oftast att han inte får någon mat. Men efter ett tag bestraffas han även med andra metoder. Dave får inte under några som helst omständigheter äta tillsammans med resten av familjen. Han blir tvingad att flytta ner i husets kalla källare, och att sova i en tälltsäng. Dave arbetar på så bra han kan men det räcker inte. Hon ställer allt högre krav på Dave. En dag när Dave har varit utan mat i 10 dagar. Får hon reda på att han har stulit mat av sina klasskamrater i skolan. Hon blir rasande och ger Dave några örfilar så att han faller till golvet. Hon berättar sedan att hon har läst i en tidning om en mor, som hade tvingat sin son att lägga sig på den glödheta spisen. Hon sätter på spisen och försöker tvinga upp Dave som vägrar. Som tur är kommer Daves pappa hem precis och han är räddad från den hemska bestraffningen. Dave lovar sig själv att inte ge upp och ber ofta till gud om att allting ska få ett slut. Som tolvåring blir Dave omhändertagen tack vare skolans lärare som har fått nog.

Nu är Dave vuxen och hjälper barn som är i samma sits som han var. Han skriver i boken att han som barn trodde att han var den enda som hade det så.

Boken gick mycket lätt att läsa och när jag väl satt hemma så kunde jag i stort sätt inte sluta. Jag tycket att det var en bra bok. Det är nog den enda boken jag verkligen har fastnat för. Det är kanske för att det är ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Pojken som kallades Det

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-05]   Pojken som kallades Det
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4911 [2024-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×