Fucking Åmål

3 röster
14500 visningar
uppladdat: 2005-12-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete


Filmen Fucking Åmål blev en stor succé under 90-talet. Filmen är gjord av regissören Lucas Moodysson. Fucking Åmål är en ungdomsfilm som visar hur det kan vara och bli som ungdom.

Filmen utspelar sig i en liten småstad, folket lever tätt inpå varandra och alla vet nästan allt om alla. Huvudpersonerna i filmen är sextonåriga Agnes och fjortonåriga Elin. Agnes är en ensam tjej som har bott i Åmål i snart två år, men hon har ännu inte fått några kompisar. Agnes har också en hemlighet att hon är kär i en av skolan populäraste tjejer, Elin.
Elin är något annorlunda hon är ute och dricker alkohol och träffar killar på helgerna. Men en sak har dom gemensamt, båda känner sig missnöjda med livet. Agnes är ensam och utstött och Elin tycker Åmål är tråkigt, aldrig händer det något kul.
Av en händelse hamnar Elin och hennes syster Jessica hemma hos Agnes en kväll. Det stannar inte länge eftersom det inte är något drag. Elin försöker imponera på Jessica genom att pussa Agnes. Efter pussen springer både Elin och Jessica skrattandes iväg. Senare samma kväll ångrar Elin vad hon gjort och beger sig tillbaka för att be om förlåtelse.
Elin ser chanser till att komma bort från sitt tråkiga liv med Agnes. Hon har dock svårt att ha uppsikt över sina känslor och kärlekshistorien börjar lite upp och ner men slutar ändå lyckligt.

Filmen är upplagd så att man ska få en insikt i ungdomslivet. I filmen skildras killarna, Jessicas pojkvän Marcus och Elins gamla ragg Johan. Dessa är de tuffa, moppe, mobiltelefon idioterna som inte förstår någonting. De är tjejerna i filmen som har den stora platsen. Man får verkligen en inblick i ungdomen och dess syn och åsikt om vuxenlivet.

Jag tror att budskapet med filmen var att lyfta fram homosexualiteten i ungdomen. Att vara homosexuell är inget fel utan att alla kan bli kära och i olika kön.

Jag tycker filmen var bra, för att den kändes så verklig. Trovärdheten har de lyckas med. Filmen ligger nära våran tid detta gör att man lättare kan leva sig in i den. Jag tycker också det va...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Fucking Åmål

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • William Vikström 2019-10-24

    Jag älskar den här filmanalysen.

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-06]   Fucking Åmål
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4974 [2024-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×