Mitt liv som marxist

6375 visningar
uppladdat: 2005-12-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Namn: Suad Almaleki
Datum: 05.10.05
Lärare: Håkan Wegestål

Mitt liv som marxist och varför jag inte är kristen.



Att leva och tror på marxism innebär att man inte tror på Gud. Det finns egentligen ingen Gud menar marxismen. Grundläggande för allting som finns är materien. Jag som marxist tror inte heller på någon Gud. Tanken att Gud kan förekomma enligt kristna tror på tre olika sätt ( treenighet), inte är logisk. Och att det hände någon gång i historien kan inte vara sant, alltså jag kan inte tror på det som en kristen gör.

Enligt kristendom Gud som skapade allt. I det gamla testamentet, i skapelse berättelse om Adam och Eva, man få veta om hur allting gick. Jag tycker att det är alltingen som vi människor som hittar på och det kan inte vara sant. Att Gud har en mening med skapelsen. Och under historia loppet uppenbarade sig för oss människor för att vägleda, allt detta har ingen mening än att vi människor som hittar på.
Enlig min åsikt som marxist det är människor som skapar historien och ingen annan än människor. Historien förändras visserligen efter lagbundna principer, men dessa är inte av gudomlig utan av ekonomisk natur. Det dels sättet att producera varor, dels motsättningen mellan dem som äger fabriker och mark och dem som inte äger, som drivit historien framåt från slavsamhället, via feodala samhället och fram till det kapitalistiska samhället.

Jag som marxist tycker att livet här och nu är viktigt och allting tar slut efter döden. Eftersom har ingen som kommit tillbaka efter döden och berättat om livet n annan värld. Alltså det kan inte finnas helvete eller paradis som kristnas tror. Därför jag är inte kristen. Jag tror inte på livet efter döden.
För mig som marxist det perfekta samhället är ett klasslöst samhälle. Det är ett samhälle där alla äger allt gemensamt, alla varor och tjänster fördelas efter rättviseprincipen: ”Från var och en efter hans förmåga, åt var och en efter hans behov”.
I det kristna samhället har alltid funnits hierarki. Präster hade makt över andra folk. Om man läser den europeiska länders historia ser man att kyrka utövade en stor makt över folk. Man trodde att kungen hade fått sin makt från Gud.
Jag tycker att religion och tron på Gud sk...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Mitt liv som marxist

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-12]   Mitt liv som marxist
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5131 [2024-04-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×