Uppbyggnadsträning

1 röster
7190 visningar
uppladdat: 2005-12-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Mål med träningen:
• Ha kul tillsammans
• Göra laget starkare fysiskt inför seriestarten
• Få bättre lagkänsla i laget
• Träna upp våran kondition
• Tillslag och skott skall förbättras
• Balans
• Fasta situationer
• Träna upp teknik, Samt speluppfattning.

För detta krävs hård träning, samt motiverade killar.

Månadens början kommer att innehålla en resa till västkusten, för att killarna ska ha kul o trevligt tillsammans, vilket leder till att lagkänslan förbättras.
Första dagen åker vi ut på havet och fiskar tillsammans
Dagen därpå njuter vi av solen o badar och simmar hela förmiddagen, på eftermiddagen har vi löp och styrketräning.
Sista dagen på västkusten, vi spelar tvåmål och badar. På kvällen grillar vi tillsammans.

Efter resan blir det konditions och styrkeövningar.
Det kommer att bli mycket löpning i skogen, intervaller samt träning klubbens gym. Detta kommer även att finnas under hela månaden.
Detta ska underlätta för resten av säsongen.

Nästa steg är att gå igenom olika spelsystem, uppspel, offsidetekniker hur man förvaltar bollen och spelet utan boll.
Vi ska spela defensivt tätt hemåt och snabba spelvändningar.
Våra forwards ska alltid vara beredda på långbollar efter att motståndarna har haft ett anfall, och kontra!
Vi går igenom offsideregeln och hur man ska göra för att ställa motståndarna offside samt berätta hur man gör för att själv inte stå offside, att man alltid som anfallare ska ha koll på motståndarnas ”sista man”
Bollen ska rulla mellan spelarna med ett tillslag, för att sedan lägga en höjdboll som någon av anfallarna kan ta ner och spela vidare. Spelet utan boll är viktigare än spelet med boll, om du inte har bollen, rör dig visa dig att du vill ha bollen. Då blir det plötsligt lätt att spela fotboll.

Detta inövas dom två följande dagarna samt under hela träningstiden.
Den andra dagen avslutas med olika intervallöpningsövningar t.ex. löpning i backe, idioten, korta ruscher.

Ledigt

Träningsmatch, nu får spelarna visa vad dom har uppfattat angående uppspel, spelet utan o med boll, offside samt förvarsspel.
Efteråt snackar vi igenom matchen, hur den gick och vad som måste förbättras.
Vad måste vi träna mera på, vad är svårt? Vad funkade, vad funkade inte?Teknikträning.
Vi tar upp, visar spelarna hur dom ska spela, hur dom ska agera i vissa situationer. Hur vi vill att det ska se ut, tätt försvar o snabba kontringar, det är så vi ska spela.
Träningen innehåller olika försvarsövningar där backlinjen tränar på offside, samtidigt som anfallarna tränar att inte stå offside.

Dagen därpå åker vi o badar, vi har det kul tillsammans njuter av solen och lattjar med bollen, vi tränar upp bollkänslan.

Sen den 13: e dagen tränar vi hårt, vi börjar med att värma upp, genom att springa 3 km i spåret. Sen går vi in o tränar styrka i gymmet, benpress, bänkpress, vadpress, hantlar och andra övningar som bygger upp muskulaturen i kroppen. Våra killar ska vara stora o hårda.
Dagen avslutas med löpning i backe och korta ruscher.

Vi går igenom hur man ställer upp en mur och hur frisparkar från långt avstånd. från motståndarnas mål ska slås. Straffar, hörnor.
Muren ska täcka målvaktens första stolpe, målvakten bestämmer var, vilka och hur många som ska stå i muren.
Frisparkar på långt avstånd skall slås mot motståndarnas straffpunkt, där skall minst en anfallare vara och antingen ta emot o skjuta eller nickskarva mot mål.
Våran lagkapten slår straffarna, han har ett bra tillslag och har ett starkt psyke, han är väldigt kylig också, han kan göra det mest oväntade till våran fördel.

Nu återstår bara att träna upp det vi har lärt oss.
Dagen börjar med att vi springer 3km i spåret, sen tränar vi hörnor och olika uppställningar vid hörnor, vi fastnar vid en idé där alla anfallare står i en klump och när hörnan slås kommer alla olika fort och i olika riktningar löpandes mot målet och kan lätt överraska motståndarna med en nick eller ett hårt skott på nära håll.
Straffturnering.
Frisparks slagningen funkar kanon, våran lagkapten har ett jättebra tillslag och kan slå bollar med precision, han är som klippt o skuren för frisparkar.

Idag kör vi bara kondition och styrka, killarna ser knappt trötta ut efter att ha löpt 3 km så idag löper vi 5 km på tid och avslutar med intervallöpningsövningar. Sen kör vi stenhårt i gymmet.

Efter gårdagens träningspass har vi hört gnäll om ont i axlar och ryggar så vi åker in till stans massagecenter och spelarna får en helkroppsmassage under en h. Alla känner sig som pånyttfödda efteråt. Riktigt skönt!
Vi tränar bollkänsla, nickar, och skott på wolley. Vi står i 3 ringar och försöker hålla bollen i luften vi försöker få spelarna att få kontroll på bollen även fast den är i luften. Sen tränar vi nick på hörnor och skott på wolley från kort och långt avstånd med blandat resultat.
Träningen avslutas med 3 km joggning.

Idag kör vi en favorit i repris för dom som kände sig osäkra på gårdagens träning, vi börjar på en lite lägre nivå där vi kastar bollen till varandra o nickar.
Vissa trodde att det skulle göra ont, men o man gör på rätt sätt känns det ju knappt. I slutet av träningen har vi fått upp dom som inte var så hemma på att nicka samt dom som inte hade den bästa bollkänslan att ligga på ungefär samma nivå som dom andra.

Dag 21 träningsmatch nr 2
Vi vinner med 2-1 två fasta situationer, en på hörna en på frispark från lång avstånd. Taktiken funkar till punkt o pricka YES!
Backlinjen behöver träna mer på offside, annars är dom jätteduktiga.
Anfallarna hade några kontringar men dom hade inte många långbollar att jobba på. mittfältet orkade inte löpa i andra halvlek och det resulterade i att det andra laget fick komma in i matchen och göra 2-1. Men vi höll ut och vann matchen rättvist om du frågar mig. (Spelet utan boll är bländande bra för spel på den här nivån.)

Tid till eftertanke om vad som skall förbättras inför nästa match. Vad skulle jag ha gjort, vad kan jag göra för att uppnå det?

Idag åker vi iväg till stadens gästande cirkus, dom har lovat oss att lära oss att cykla på enhjulingar, detta ska förbättra vår balans samt få spelarna att tänka på något helt annat än fotboll. Resultatet var mycket blandat till en början, men i slutet av träningspasset kunde alla cykla några meter utan att tappa balansen.

Individuell träning för backar, mittfältare, målvakt och anfallare
Målvakt: tränar smidighet, spänst samt speluppfattning med klubbens alagsmålvakttränare
Backar: finslipar offsideteknik samt tränar på att bryta ett anfall
Mittfältare: har konditionsträning, endast löpning och intervallträning
Anfallare: tränar nickar, skott samt snabbhet (intervallträning)
Dagen avslutas med ett träningspass för ben i gymmet.

Idag har vi lätt teknikträning samt straffturnering. Vi bollar lite, passningar, långa passningar i luften, avslut på målvakt. Vi övar också på att skapa ett uppspel där mittfältarna slår en långboll mot motståndarnas hörnflaggor som någon av våra forwards kan jobba på och slå in ett inlägg.
Bastu!


Träningsmatch nr 3:
Backarna sköter sig jättebra, mittfältet jobbar och sliter, men bättre kondition skulle inte skada. Anfallarna är jätteduktiga och dom hjälper varandra och slår fina inlägg vilket resulterar i två spelmål. Dom fasta situationerna funkar bra fortfarande, träning ger färdighet. Det känns som att vi snart är klara för seriespel.
Slutresultat 3-1 två spelmål, ett mål på frispark som sk...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Uppbyggnadsträning

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-14]   Uppbyggnadsträning
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5312 [2022-07-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×