Bokrecension av Varghunden av jack london

5 röster
13852 visningar
uppladdat: 2005-12-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Den här boken handlar om en varghund som heter Vittand. Vittand föds bland vargar men sedan förenar han sig med människor. Det börjar med att det är två män med slädhundar och slädar. Förutom det så är en tredje man med men han ligger död i en kista.
Männen åker en bit till och slår läger. Men dom är inte ensamma där ute. Det är en varghona som stryker omkring dom och lockar ut hundarna från lägret. Men det är en bara en hund som luras ur ut lägret. Det är Tjockis som saknas. Senare kvällen därpå så försvann Frog. Den kvällen band männen hundarna extra noga.
Morgonen därpå så var hunden Spanker borta. Men när männen hade fastnat med släden i en klippa och en stubbe, så hade Enöga smitit. Enöga fäljde med varghonan ut i vildamarken bland andra vargar. Vargarna sprang där och var trötta och utsvultna, men då träffade dom på en älgtjur.

Lite senare märkte vargarna att det fanns gott om mat i delen av nordamerika som dom var. Varghonan var ju dräktig så alla de unga vargarna slogs till den siste skulle dö. Men Enöga var smart, han väntade tills den sista unga vargen var halft död. Då gav han det dödande hugget. Enöga vart varghonans vargfader. Dom började leta en plats där varghonan kunde föda. Till slut hittade dom en grotta som var smal men ändå bra för att skydda sig mot rovdjur. Men när varghonan födde valparna var det nåt särskilt med en varg. Han var mer gråaktig och vildare som Enöga. Han växte och blev allt starkare och mer vildare. Så snart den här vargen växte allt mer gav han sig av. Han tas senare han av människor.

Hans första husse hette Gråabävern. På lite senare tid så ville Gråabävern ha ett namn på den här vargen och det blev vittand. Vittand levde nått år med Gråabävern men en dag kom en elak, ful och falsk guldgrävare som hette vackre Smith. Han ville köpa vittand men det vill inte Gråabävern att han skulle göra. Vackre Smith försökte flera gånger, till slut så gav Gråabävern upp.
Syftet med att vackre Smith skulle ha vittand till slgsmål. Vittand slogs och slogs. Samtidigt så vart vittand starkare och starkare. Men så snart så tröttnade ju folk på slagsmålen. Då sålde vackre Smith vittnad till en ny herre som hette Scott. Scott var en mycket snäll och omtänksam man. När vittand gjorde nåt fel så trodde han att skulle få en smäll, men det fick han inte. Han fick kött och omtänksamhet.
Vittand blev mer och mer tam. Till slut fick han umgås med Scotts familj.
Det utspelar sig på 1800-talet och är en liten vinkling på det riktiga li...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension av Varghunden av jack london

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-15]   Bokrecension av Varghunden av jack london
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5353 [2024-05-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×