Påverkansfaktorer vid byte av kontorslokaler: fallstudier av hur företags beslutsprocesser påverkas av olika faktorer vid omlokaliseringar.

1275 visningar
uppladdat: 2007-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Syftet med studien var att beskriva hur marknadskommunikationen påverkade potentiella kundgrupper vid byte av kontorslokaler, samt hur andra faktorer påverkade beslutsprocessen. De teoretiska ämnesområden som studerades var industriell marknadsföring, industriella inköp och industriella inköpsbeteenden. Preferenser vid byte av lokaler var ett annat teoretiskt område som låg till grund för undersökningen. I den empiriska undersökningen genomfördes fallstudier av nio företag som ansågs vara potentiella kunder till att hyra lokaler i en kontorsfastighet norr om Stockholm city. Datainsamlingsmetoden var personliga intervjuer, där den person som intervjuades från varje företag skulle ha varit delaktig under beslutsprocessen. Slutsatserna av studien var att olika faktorer påverkade i olika skeden av beslutsprocessen. Behovet uppstår ofta genom en förändring inom den egna organisationen. När behovet uppstår måste kunderna vara medvetna om att det finns lediga lokaler. Masskommunikation kan vara ett effektivt sätt för en fastighetsägare att skapa medvetenhet hos kunderna. För att kunna uppnå en högre responsnivå hos kunderna måste fastighetsägaren använda mer personlig kommunikation. Lokalens läge och storlek är de två viktigaste faktorerna i processens första skede. Senare i processen anses även hyresnivå och närhet till kommunaltrafik vara viktiga faktorer. Kunderna efterfrågar i vissa fall lokaler i ett våningsplan, samt en blandning av kontor och bostäder i området för omlokaliseringen. I det slutgiltiga skedet av beslutsprocessen är det huvudsakligen interna faktorer som påverkar kundernas beslut. Organisationss...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Påverkansfaktorer vid byte av kontorslokaler: fallstudier av hur företags beslutsprocesser påverkas av olika faktorer vid omlokaliseringar.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-01-01]   Påverkansfaktorer vid byte av kontorslokaler: fallstudier av hur företags beslutsprocesser påverkas av olika faktorer vid omlokaliseringar.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=54087 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×