Adolf Hitler

12 röster
28133 visningar
uppladdat: 2006-01-03
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Adolf Hitler

*Hitler Födelse
Hitler föddes den 20 april 1889 i Braunau som ligger i Österrike. Han föddes prick klockan sju på ett litet värdshus som hette Gasthaus Pommer som låg vid floden Inn. Floden bildar en gräns precis mellan Österrike och Bayern.
*Hitlers Familj, släkt
Hitlers mamma hette Klara och hans fader hette Alios. Alios arbetade som tullinspektör, så under Hitlers barndomsår hann han med att bo i 5 olika städer, det berodde på att hans pappa Alios blev befordrad och då var hela familjen tvungen att följa med. Men Hitlers barndom var svår, hans pappa dog när han bara var 13 år fyllda och hans mamma avled inte lång tid efter det, ca 5 år senare. En sak som är väldigt mystisk med Hitlers släktträd är att man är inte säker men det finns möjligheter att Hitler har en Judiska band i släkten, och då kan man undra hur i allsinn dar Hitler kunde gå och göra nått så hemskt som han senare kom att göra, det finns fortfarande flera hemligheter runt Hitler som vi aldrig kommer att få något svar på. Adolf Hitler var Österrikare från början.
*Hitlers uppväxt tog aldrig någon riktig examen eftersom att han flyttade runt så mycket och fick byta skola flertals gånger. Men när han sen bestämde sig för att flytta till Wien och söka in till Konstskolan i Wien. Men när han inte blev antagen så levde han ett par år genom att försörja sig som målare, eller murare. Under dessa år så kom han i kontakt med starka nationalister och antisemitiska krafter som var vanliga i den Österrika huvudstaden som hade stora minoriteter med b.la judar och slaviska folkgrupper. Det här var grunden för Hitlers åsikter senare i hans liv som kom att bli förintelsen och mardrömmen för många människor världen över speciellt Judarna men även alla andra levande varelser som mådde fruktansvärt dåligt under den här perioden.
*Under första världskriget

Hitler var en övertygad antisemit (beteckning för fientlighet mot semiter, vanligen främst judar och judendomen), antidemokrat, nationalist (enligt sina tillskyndare i grunden ett uttryck för kärlek till sin egen nation, sitt eget land) och antimarxist (En marxist är en person som följer Karl Marx idéer om socialismen). Så Hitler var emot det han var alltså ANTI som betyder emot. Och även fast Hitler var Österrikare så tog han värvning i den Tyska militären under första världskriget. Hitler kämpade vid fronten under nästan hela första världskriget, men utan några större framgångar, han fick ingen högre post än Stabsgefreiter som var ungefär som furir (Furir är idag en av krigsmaktens lägre befälsgrader, mellan korpral och sergeant). Det enda ”priset” som Hitler fick erhålla under första världskriget var en medalj för tapperhet, vilket var ”Järnkorset”. Järnkorset syns på bilden under texten. Järnkorset delades ut till ungefär 3 000 000 personer under Första världskriget.
*Efter första världskrigets slut
Hitler slog sig ner i München, och han var väldigt nedstämd och bitter p.g.a. att han tyckte att den tyska regeringen hade svikit soldaterna. En tid senare blev han anställd av den Bayerska staten för att undersöka polis grupperingar; han fann då Deustsche Arbeiterpartei och blev väldigt imponerad över dom stora åsikterna och medlemmarnas ofattbara glöd. Så han bestämde sig för att bli medlem, Hitler blev då medlem i DAP, sedan blev han propaganda ansvarig och senare år 1921 partiledare. Då var Hitler 32 år gammal. När han sedan hade blivit partiledare så bytte han namn på partiet. Det blev, Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP). Men jag tror nog att ni reagerar mer om jag skulle säga Nazisterna. Men efter det så gick det inte så bra för partiet, partiet smulades samman när Hitler gick i fängelse. Men det var Ingeting som hindrade Hitler, när han satt i fängelset så behandlades han som en kung, en hedersgäst som ansågs vara bättre en alla andra. Hitlers fängelse vistelse kom att bli en seger för Hitlers parti, under de nio månader som Hitler avtjänade (han blev friad 4 år och 3 månader för tidigt) i fängelset så hann han med att skriva en bok (själbiografi) och att ha möten med 40 andra Nazister som också satt fängslade.

*Mein Kampf
Hitlers bok kan betraktas som en självbiografi (en biografi där författaren berättar om sitt liv). Boken beskriver Hitlers levnad samt hans kommentarer om politiska förhållande och vilka erfarenheter han har gjort. Och den berättar även bl.a. om hans betraktelser för Nazistpartiets tidiga verksamhet. Om man sammanfattar så innehåller den Hitlers syn på historien, staten, rasisten och nationen samt Tysklands och Tyskarnas plats i världshistorien. Och Hitler har även med ett par tips på metoder att vinna politisk makt, hur politiken ska organiseras och demagogisk teknik och m.m. Boken Mein Kampf som betyder ”Min Kamp” på tyska kom ut i två omgångar eller bestod av två delar. Den första kom ut åt 1925 och den andra tätt efter år 1926. Det var Hitlers karriär som författare.
*Hitler börjar få Makt
När Hitler blivit frikänd från sin dom så beslutades det att NSDAP skulle erövra regeringsmakten med demokratiska medel, vilket menades med folkstyre och majoritet. Under åren 1925-1930 ägnade Hitler sig åt att bygga ut partiapparaten med honom själv som en enväldig ”Führer” (en biografi där författaren berättar om sitt liv)”. Senare när den svåra depressionen och arbetslösheten började gripa tag i Tyskland fick Hitler det han väntat på. Folkskaror, som han kunde övertala, flera hundratals människor som tog åt sig.

*Hitler blir Rikskansler
Två år senare efter det tyska Riksdagsvalet 1932 lyckades nationalsocialisterna komma i regeringsställning och Hitler, som redan vid den tidpunkten kallades för ”Führer” utsågs av rikspresidenten Paul Von Hindenburg till rikskansler den 30 januari 1933. Han vart rikskansler i en regering bestående av NSDAP (förstås) och Tysknationella Partiet. Snart så förbjöds övriga partier, och judar, romer, kommunister, socialister samt andra som vägrade att samarbeta började förföljas och sättas i Koncentrationsläger. En av Hitlers största egenskaper var att han var en väldigt bra talare, han var känd för att kunna egga upp hundratals människor och piska upp nästintill en hysterisk stämning under något av hans många synnerliga välregisserade tal. Det är ju en sak som inte kan underskattas med tanke på hur han kom till makten och varför. Om en man skulle beskriva med ett enda ord hur man kände sig under ett av Hitlers tal så skulle det vara ”Trollbunden”. Många tyskar blev trollbundna av hans tal om politiken. I augusti år 1934 kom Hitlers stora chans, Paul Von Hindenburg avled och Hitler kom till den riktiga ”makten”. Men Hitler hade nått makten mest p.g.a. av att han hade gett så många löften om att arbetslösheten skulle förgöras i Tyskland. Och han höll sitt ord, bara 3 år efter att Hitler och NSDAP kommit till makten så fanns det nästan ingen arbetslöshet alls kvar i landet. Och hur hade han fixat det då? Han skapade mängder av olika byggnadsprojekt (byggnadsarbetare) och kraftig militär upprustning. Det byggdes många motorvägar under Hitlers stormakt. Detta gjorde att Hitler behöll sin popularitet bland befolkningen också.
*Hitlers Mål
Hitlers mål var att fortsätta med sina planer att skapa ”livsrummet” för sitt tusenåriga ”tredje rike”. Hans plan fungerade så här; Östeuropa skulle erövras, Sovjetunionen skulle krossas, judarna skulle utrotas tillsammans med annat folk som enligt honom själv och nazisterna saknade existensberättigande, den slaviska befolkningen skulle förslavas, deporteras bortom Uralbergen eller likvideras (dödas hänsynslöst). Nu hur skulle han göra då för att kunna uppfylla sina mål? Hitler beslöt sig för att ansluta Österrike och delar av Tjeckoslovakien till Tyskland, som han då kom att kalla Stortyskland. Dom som protesterade var Storbritannien och Frankrike dom ville till varje pris undvika ett nytt storkrig. Senare de året under en berömd konferens i München (30 september, 1938) så gick Storbritanniens premiärminister Neville Chamberlain med på en försäkran om att Hitler att han inte skulle göra anspråk på andra landområden i Europa. Men när sedan Hitler kom med nya krav, denna gång om Polen så sa förklarade Storbritannien och Frankrike att om Hitler skulle starta krig mot Polen så startade dom krig mot tyskland. Tyskland angrep Polen den 1 september 1939 varefter som Storbritannien och Fransmännen startade krig mot Tyskland. Och därmed var andra världskriget inlett.
*Hitler som person
Hitler var som vi alla vet en märklig man. Hitler hade ju som sagt en rörig barndom, så man kan undra vad för inverkan den hade på hans tankar och handlingar. Hitlers mentala tillstånd blev föremål för många undersökningar efter hans död. En sak som är klart är att han var förälskad i sin systerdotter Geli Raubal. Geli var dotter till Hitlers halvsyster Angela Hitler, hon föddes den 4 juni 1908 och var 19 år yngre än Hitler. Hitler bad sin syster att bli hans hushållerska och Angela och hennes dotter flyttade in oss Hitler. Hitler och Geli inledde ett förhållande, Hitler var dock extremt svartsjuk och bevakade vartenda steg som Geli tog. Och med tiden blev Geli alltmer frustrerad och det hela slutade med att hon tog sitt eget liv den 18 september 1931 inne på Hitlers arbetsrum med hans egen pistol. Geli Raubal blev 23 år gammal. Efter självmordet blev Hitler så skakad att han funderade på att lämna politiken, men det var tankar som han inom kort sedan skrinlade. Bara några månader efter Gelis död hade Hitler redan en ny älskarinna. Hennes namn var Eva Braun. Eva Braun levde tillsammans med Hitler i 13 år innan dom begick deras gemensamma självmord. Eva Braun dog som Eva Hitler, dom hade gift sig dagen innan självmordet (30 april, 1945). Eva Hitler anses inte ha haft någon större roll i politiken.
*Hitlers död
Hitlers tragiska liv slutade lika dålig...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Adolf Hitler

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2017-06-21

    Grundsätzlich ist es sehr wahr, die Authentizität und das Wissen jedoch fehlen die meisten.

Källhänvisning

Inactive member [2006-01-03]   Adolf Hitler
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5519 [2022-08-13]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×