Barnprostitution

10237 visningar
uppladdat: 2006-02-17
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
säljaren och hallicken:
Barnprostitution är något helt nytt i vårat land och därför har de senaste årens utveckling chockat många ur lokalbefolkningen. En fattig ungdom vill också ha, massa pengar. Kunna klä sig i märkeskläder, lyssna på musik och kunna köpa saker för de med. Deras föräldrar har inga pengar att ge till dom. för alla barn är inte prostitution bara ett sätt att överleva, en del att göra det för att kunna unna sig lite av livets överflöd. dessa barn kallas för "fleetes" eller tillfällighetsprostituerade. skulle barnen göra motstånd skulle dom förlora jobbet.
Det är inte ovanligt att man sitter inlåst eller fastkejdad inne på bordellet när man prostituerar. Att säljas från bordell till bordell är inte heller ovanligt. Detta händer ganska ofta till och med.
Runt 1 miljon barn i asien är indragna i sexindustrin. 200 00 - 250 00 av dem arbetar som prostituerade i indien. I latinamerika förekommer det i hela latinamerika. i brasilien är det ca 100 000 barn och peru tro man finnas 100 000 prostituerade. i västafrika beräknas 35 000 barn. kenya finns det flera tusen kanske mera. i usa finns det ypp till 300 000 barn som är inblandade i prostitution. i europa har barnsexhandel ökat kraftigt i öst - och centraleuropa. ungefär 175 000 har blivit indragna i prostitution. i Sverige är det ca 1.4% av alla barn mellan 10-18år som har sålt sex eller. Under ett år prostituerar sig totalt cirka 5 000 pojkar. Av den totala handeln med kvinnor är cirka 30 procent minderåriga flickor. Ett barn som prostituerar sig, får men för livet. Dom får både fysiska och
psykiska skador. Det finns ca 1.2 Milj barn som utsätts för trafficking varje år. Trafficking är att ett barn blir skickat till ett annat land där det tvingas att prostituera sig. i Israel kan man få Ca 2 000- 10 000 kr om året, som då går till hallicken. man får mest pengar om kunden får ta ens oskuld, men så klart får man mera pengar ju längre in i puperteten man är. I Thailand började prostitutionsvågen på 1960- och 1970-talet under Vietnamkriget. Amerikanska soldater fick rekreationsresor till Thailand och Filippinerna som en form av lön. Soldaterna som kom till Thailand hade mer pengar än vad man någonsin kunnat drömma om där och var lika givmilda med dem. De slösade pengar vitt och brett och mest slösade de på flickor. För att möta soldaternas behov av nöjen började bordeller och gogo-barer växta fram praktiskt taget över natten. Allt eftersom HIV-risken ökas så dras fler och fler barn in i prostitutionen. Även militärerna är en av de grupper som utnyttjar minderåriga. staden Olongapo på Filippinerna. Där finns en flottbas med ca 100 000 soldater och civila. Vid och runt denna bas finns mellan 15 000 och 17 000 prostituerade. Polisen beräknar att ca 1/10 av dessa kvinnor är under femton.

Köparen:
Det är viktigt att påpeka att de flesta som uttnyttjar barn är inte pedofiler utan vanliga hetero- eller homosexuella män och kvinnor. Dessa personer söker inte medvetet upp barn utan oftast tar de barnen för att dessa är billigast. för dom är barnen som vilken säljare som helst.
sexturism finns det något som heter och det innerbär precis som det heter. Turister kommer från olika länder och köper barnen. vissa av köparna säger att dom hjälper barnet genom att ge dom pengar så att dom har råd med mat, kläder och tak över huvudet. men det är ju helt fel för dom gör ju ett brott genom att köpa sex och dessutom om det är utav minderåriga. det är mycket lättare att ta fast en köpare nu för tiden tack vare att vi har webcameror och alla sådana fina finesser. det finns många dumma köpare oxå som filmar, tar kort på det hela och sedan lägger ut på internet. .I Sverige är det olagligt att ha sex med barn under 15 år och det kan leda
till många år i fängelse om någon kommer på det. 1970 och 1980 talet åkte många pedofiler till Thailand, för att de såg att
Det var stort utbud där. När det var så många som åkte till Thailand för att köpa sex behövdes det snart mer barn, hallickarna började rensa landsbygden på barn, köpte barnen eller så kidnappades dom.
Det är inte heller ovanligt att militära köper sex. Kan hända ganska ofta däremot. Många män har en slags sexfantasi också, och det är lättare att ta ut den på en prostituerad. Dom gillar att ha makt och kan bestämma. I en del ländr skryter sexturisterna om att de är immuna eftersom de vet att barnen aldrig skulle gå till polisen. Skulle barnen göra de så är det troligare att barnet hamnar i fängelse än förövaren. Många köpare säger att det är barnen som söker upp dom och vill ha en sexuelrelation.

Mina egna åsikter och tankar:
Jag tycker det är helt förfärligt att man inte kan ta upp detta i tv istället för en massa förfärliga såpor. jag tror att man måste förändra synen på köp av sex redan hos unga män, annars kommer en del av mänen att bli framtida sexuella brottslingar. Barnprostitutionär ett ämne som väcker många känslor hos de flesta. Hur kan detta då få förekomma?! Men också få försöker göra något åt de. Jag tror att hur mycket man än försöker så visst kan man rädda en eller flera ifrån det men detta kommer alltid finnas kvar. Precis som med drogerna kommer vi nog aldrig bli av med det. Den allmänna uppfattningen i samhället är att det är tjocka, äckliga gubbar med förkärlek för små flickor som åker på sexresor. Det var även min uppfattning. Jag blev chockad då jag fick veta att merparten av de som utnyttjar prostitutierade barn va vanliga män och kvinnor, med familjer och bra jobb. Jag tror att vissa har svårt för att förstå att man kan bli så fattig att man tvingas prostituera sig. " De gör ju det frivilligt" säger många. "de måste ju försörja sig" säger andra. Den frågan jag vill att man ska ställa sig är: Kan en 7-årig flicka förstå vad det är en man eller kvinna vill då de bjuder barnet på en hamburgare i utbyte mot sex? Förstår en 7-åring verkligen...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Barnprostitution

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-05-14

    inte så snyggt upplägg rent ut

  • Inactive member 2006-05-15

    Jag håller helt klart med dig

Källhänvisning

Inactive member [2006-02-17]   Barnprostitution
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5687 [2023-04-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×