Analys dokumentärfilm - en obekväm sanning

9888 visningar
uppladdat: 2009-02-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Analys dokumentärfilm
"En obekväm sanning"

                                                                                                              

Jag har valt och sett på dokumentärfilmen "en obekväm sanning" Filmen är regisserad av Davis Guggenheim.

För att jag tyckte den verkade intressant och för att jag inte visste så mycket om mijön, klimatförändringar och ville veta mer.

Trots det allvarliga innehållet i filmen med klimatförändringarna och allt annat farligt som hotar vår jord, så är filmen rolig och engagerad. Al Gore får än att fundera, tänka efter och även skratta en del åt allvaret. Det är tung fakta om vad jorden är på väg och bli om vi inte stoppar dom dramatiska värdeförändringarna.

Dokumentären syftar till att få människor reagera på vart jorden är på väg, på grund av det vi utsätter våran jord och dess klimat för. Filmen får oss inte bara att reagera på det utan vill också att vi ska ta saken i egna händer och försöka ändra på saker och ting genom enkla vardagliga saker. Som till exempel ta bussen istället för bilen för att inte släppa ut lika mycket dåliga gifter i naturen. Som i annat fall i sin tur påverkar atomsfären och förstör jorden. Dom förmedlar tydligt det budskap dom har "Ta hand om vår Jord för snart är det för sent". Grund iden med filmen tycker jag har kommit ut i och med det klara budskapet och syftet med filmen som syns så tydligt. Al Gore som är huvud personen i filmen och för budskapet vidare är väldigt duktigt och engagerad. Han vet precis hur han kan få en människa intresserad filmen ut. Vilket hjälps väldigt bra ihop med bildutsnitten.

Det är väldigt växlande bilder, allt från naturbilder, till bilder med Al Gore när han talar och visar diagram och liknande, till en rolig kort film och global uppvärmning som får en att skratta och förstå budskapet mycket tydligare än innan. Det är en bra blandning av bilder för att inte få tittaren tröttna på de tunga fakta utan säkert tar tittaren vidare i filmen med bra inklippsbilder som formar bilder på ett bra karaktärssätt. Jag tycker halvbilder används rätt flitigt i filmen vilket är mycket smart för det skapar en sorts närhet till Al Gore och allt han pratar om när det gäller klimatförändringarna. Bildutsnittet sammsättning är bra och leder verkligen tittar mjukt genom filmen trots de tunga fakta som lätt med fel bildutsnitt skulle bli tråkig och rent av ointressant. Det används också en del etableringsbilder och

När det gäller Ljudet i filmen så är det väldigt bra ljud. Dom använder sig mest av Al Gore när han pratar och har även voice over, över inklippsbilderna. Dom använder sig också av musik och mycket piano musik även en del gitarr. Musiken följs upp väldigt bra då och då i filmen. Det börjar först i början med perfekta bildval som får än att sakta ledas in i filmen. Musiken blir som en uppföljning då och då i hela filmen. Men blandas också av liknande piano musik. I slutet efter Al Gore fällt sina sista påverkande ord med den effektfulla musiken tar filmen slut. Till eftertexten spelas en låt I need to wake up. Som är en bra låt vald till avslutet.

Hela filmens innehåll är bra och klart och tydligt är det gjort. Vilket gör hela innehållet väldigt trovärdigt. Inte minst tycker jag att det inspirerar mig att va mer uppmärksam när det gäller miljön. Eftersom faktan är rätt tungt så riktar det sig mer till dom som är så pass gamla att dom kan hänga med i det och sätta in sig i det. För jag tror att det är svårt för lite yngre att verkligen förstå vad det innebär.

Klippningen i filmen är bra och ger hela filmen en bra helhet i lagom tempo för att hänga med i handlingen. Övergångarna är smidiga och bra och gör precis som klippningarna att filmen får en bra helhet. Ett bra sätt att beskriva det tycker jag är att säga "Allt smälter ihop och tar tittaren i lagom tempo genom filmen".

Slutligen vill jag ge filmen kredit för att det är en väldigt bra dokumentärfilm som får än att se världen på ett annat sätt. Framför allt ger den en väldigt bra inblick i klimat- och miljöförändringarna. Det gör också filmen på ett bra, roligt, klokt och intressant sätt.

Efter jag sett den här filmen så har jag tänkt mycket mer på miljön än tidigare och när jag får chansen att hjälpa och förändra så tar jag mer än gärna den.

"En obekväm sanning"

Regissör: Davis Guggenheim                                                                          

I rollerna: Al Gore

Land: Usa

Produktions år: 2006

Originaltitel...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

http://www.imdb.com/title/tt0497116/ Filmen: En obekväm sanning

Kommentera arbetet: Analys dokumentärfilm - en obekväm sanning

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-02-08]   Analys dokumentärfilm - en obekväm sanning
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=57989 [2022-08-07]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×