Simon Kernick

2340 visningar
uppladdat: 2009-02-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Simon Kernick föddes år 1966 och bor i Oxfordshire med fru och barn. Innan Simon blev författare jobbade han med mängder av olika yrken som tillexempel vägarbetare, bartender, julgransodlare, försäljare och IT assistent. Han har även rest och bott flera år i tillexempel Australien, Kanada, USA och Asien. Simon Kernick har så länge han kommer ihåg gillat att skriva, när han var liten så började han skriva korta noveller så fort han tog upp en penna. När han sa till sin mamma att han ville bli författare så tyckte hon att det var en jätte dålig idé, eftersom att om man inte var duktig så tjänade man oftast inga pengar. Men Simon struntade i vad hon sa och följde sin vilja och blev författare. När Simon skriver så tar han inspiration från vad som händer på gatan, från olika böcker som han själv har läst och sin egen fantasi såklart. Simons största inspirationskällor var bland annat Raymond Chandler, Dashiell Hammettt and James M. Cain Bakom Kernicks böcker ligger det grundlig re¬search och han har välförtjänst hyllats för sina verklighetstrogna skildringar i brittiskt polisarbete.

Hans böcker som jag vet om är hårdkokta deckare och handlar om en brittisk polis som extra knäcker som massmördare. Den brittiska polisen hade väldigt svårt att veta vem mördaren var, eftersom att han var väldigt duktig på att inte lämna några spår som kunde leda till honom, han är lite som Dexter. Hans böcker har nominerats till många fina priser som tillexempel en Barry Award för bästa brittiska roman. Böckerna har översatts till mängder olika språk och har även uppmärksammats mycket i svensk press. Jag tycker att Simon Kernick är en väldigt bra författare eftersom att han beskriver allt väldigt bra men ändå inte så mycket så att det blir jobbigt att läsa. Han har väldigt bra miljöbeskrivning också, det är bra så att man kan få en bild i huvudet av stället där dem är, om han skulle ha skrivit en bok som utspelar sig i Stockholm så hade vi vetat exakt var det ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

http://www.simonkernick.se 090211

Kommentera arbetet: Simon Kernick

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2009-02-11]   Simon Kernick
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58000 [2024-07-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×