Saga - Tomaten Tomas

3 röster
3176 visningar
uppladdat: 2006-03-09
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Det var en gång en tomat som hette Tomas. Tomas var 13 år. I Tomas familj fanns det tre barn och två föräldrar förstås. Tomas satt precis och åt frukost. Han åt Spaghetti och köttfärssås med manska på. Manska var människoblod utblandat med socker. När han ätit klart så gick han på deras bondgård. Där hade de grisar. Grisar blev till fläsk vilket de kunde sälja på marknaden. De hade kossor. Kossor fick man mjölk utav som man kunde sälja på marknaden. Sist men inte minst hade de också människor i en hage. Människor slaktade man och sålde köttet. Blodet gjorde man manska utav som var gott på maten.

De tre tomatbarnen brukade turas om varje morgon att gå runt och knacka på dörrar och sälja manska och mjölk, för det behövde alla tomater i kvarteret. Denna morgon var det Tomas tur att gå runt och knacka dörr. Han lyckades sälja 23 liter mjölk och 10 liter manska. På hemvägen så stötte han på sin kompis Hårda-Bengt.

Hårda-Bengt var Tomas bästa kompis. De var ofta ute och hittade på bus. Idag tänkte de hitta på något riktigt förfärligt. De skulle ställa till med en fest i Hårda-Bengts hus, för hans föräldrar skulle åka bort. Tomas sa, att han skulle sova hos Hårda-Bengt till sina föräldrar. Hårda-Bengt och Tomas hade sparat ihop 650kr till den här festen. De hade bjudit in 3 jättesnygga tomatbrudar. De skulle dricka sprit och röka brajj till festen.

Klockan åtta på kvällen så kom tomat-brudarna och de började göra i ordning en brajj. Brajj var en sorts cigarett med tobak, tobaken blandades ut med gräs. Då blev man konstig om man rökte det. Nu satt alla där på festen och rökte brajj. När de rökt klart en halvtimma senare så tog de några glas med sprit.

Alla där blev jättekonstiga och jättefulla. När allt brajj och sprit var slut så hade de inget att göra. Till slut så kom Hårda-Bengt på en bra ide (dålig ide). De skulle plocka fram ett varsitt gevär som hans pappa förvarade i källaren. Sedan skulle de ringa polisen och säga att det var några med automatvapen här. Då skulle minst 30 poliser komma och då skulle de skjuta så många som möjligt.

Efter en stund så var alla där inne med på den idén. Nu hade de ringt tomat-polisen och de satt och väntade. Polisen skulle vara där inom 3 minuter. När de började höra sirener så började de att ställa upp bakom ladan Direkt när poliserna kom fram till dörren så skulle de börja skjuta. De visste att de skulle bli skjutna utav poliserna, men de skulle ändå lyckas döda någon. När de själva dör, så kommer de till ett fint ställe i himmelen eftersom de försökt döda en massa polisgrisar. Tror dem i alla fall.

Till slut så kom polisen och tomatungdomarna började hålla upp gevären. Direkt när polisen kom och skulle ha upp dörren och tomaterna skulle började skjuta, så kom Hårda-Bengt på att det bara var en kula i varje gevär, så de kan bara lyckas skjuta en polis var. Alla förutom en ung liten tomatbrud m...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Saga - Tomaten Tomas

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-03-10

    VÄldigt bra med mellanrum och

Källhänvisning

Inactive member [2006-03-09]   Saga - Tomaten Tomas
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5808 [2021-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×