Bokrecension - I cirkelns mitt

7182 visningar
uppladdat: 2006-03-09
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
I cirkelns mitt

Författare: Dan Brown
Författaren har även skrivit: ”Änglar och demoner” och ”Da Vinci-koden”

Översättning av: Ola Klingberg
Utgivare: Albert Bonniers Förlag

Genre: Spänningsroman

Det är president val i Usa, och det går just nu dåligt för president Zach Herney. Bättre går det för Senator Sedgewick Sexton som ligger ruggigt bra till i undersökningarna. Det är två veckor kvar till valet och man har varken sett eller hört utav Zach Herney, så de flesta tror rentav att Zach Herney skänkt segern till Sedgewick Sexton. Sedgewicks dotter, Rachel, jobbar under president Zach Herney. Rachel jobbar somunderrättelseanalytiker i det topphemliga företaget NRO (National reconnaissance Office). En dag tar President Zach Herney in Rachel för att skicka hon till Milne Ice Shelf för att hon ska bekräfta ett fynd som Nasa har gjort. Först är det bara en stor Meteorit dem visar som sin häpnadsväckande upptäckt som ska leda dem till valet. Tillsammans med meteoriten fanns ett tiotal fossiler. Fossilerna liknade inga som finns på jorden. Fossilerna är alltså bevis på utomjordiskt liv. Nasa har vart nära på att stängas ner, eftersom de inte hittat någonting. Så det här är såklart en stor seger för NASA. Det finns bara ett problem just nu!
Ackompanjerad av ett expertteam, så kommer Rachel fram till det otänkbara: Hon finner bevis på att det här är en vetenskaplig bluff. Det hon inte vet är vilka som ligger bakom. Just som hon ska kontakta presidenten, så blir hon attackerad utav ett gäng lönnmördare. Den stora gåtan är hur man lyckat framkalla en härdsmälta på en meteorit, och vart kommer fossilerna ifrån? Om nu meteoriten och fossilerna är äkta, så varför har dem då satt in Meteoriten och Fossilerna under isen?

I boken så beskrivs teknik såsom microkameror som flyger runt i luften, lika små som myggor. All teknik som försvaret och Nasa får fram kommer inte till den vanliga marknaden förrän efter 13 år! Våran teknik är alltså 13 år gammal. All teknik som beskrivs i boken är sanning och finns på riktigt.

Jag tycker att den här spänningsromanen känns så otroligt äkta när man läser den. Det känns helt omöjligt att lägga ifrån sig boken. Man vill bara vet vad som händer! Vem är det som vill döda Rachel? Varför? ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension - I cirkelns mitt

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-03-09]   Bokrecension - I cirkelns mitt
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5812 [2024-05-23]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×